Τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων θα πραγματοποιήσουν συναυλία "Υμνώντας το Θείο Πάθος", την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η μαθητική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων θα ερμηνεύσει χριστιανικά τραγούδια, τα οποία συνάδουν απόλυτα με το πνεύμα των ημερών και παράλληλα εξυμνούν την παιδική ψυχή. Τραγούδια, επίσης, θα ερμηνεύσει και η Σερβική χορωδία “Kir Stefan Srbin”.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος θα ακουστούν αποσπάσματα από το ορατόριο «Ο Κοινωνικός» καθώς και ύμνοι σχετικοί με την πορεία από τη Σταύρωση στην Ανάσταση του Κυρίου.

Κείμενα σχετικά με το Θείο Πάθος θα διαβάσουν οι μαθήτριες του Γυμνασίου Μ.Ν. Ράπτου, Όλγα-Ραφαέλα Κουτσιαρή και Νικολέττα-Παρασκευή Μητσοπούλου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο μαέστρος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης και την πιανιστική συνοδεία η καθηγήτρια Μουσικής των Εκπαιδευτηρίων, Ιωάννα Αρεβύθη.