Πρόστιμο λιπομαρτυρίας ύψους 100 ευρώ επιβλήθηκε σε δύο βασικούς μάρτυρες κατηγορίας σε υπόθεση εκβιασμού επειδή ούτε χθες (σ.σ. έπειτα μάλιστα από αναβολή) εμφανίστηκαν ενώπιον του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας.

Μεταξύ των δύο βασικών μαρτύρων κατηγορίας ήταν και ο 61χρονος Λαρισαίος ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος ήταν αυτός που κατήγγειλε την υπόθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας με αποτέλεσμα στις 2 Αυγούστου να συλληφθούν δύο συνταξιούχοι κατηγορούμενοι για εκβίαση και τοκογλυφία.

Η κατηγορία της τοκογλυφίας απαλείφθηκε όταν οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και της συνέργειας σε εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, ενώ παρέμειναν κρατούμενοι προκειμένου να οδηγηθούν τότε ενώπιον του Αυτόφωρου.

Σύμφωνα με τον παθόντα ένα δάνειο 7.500 ευρώ που είχε λάβει από τον ένα δράστη το 2012 το οποίο εξόφλησε, έφτασε με τους τόκους τις …95.000 ευρώ σήμερα.

Ο δράστης και ο συνεργός του, όπως ανέφερε το θύμα, τον απειλούσαν και τον εκβίαζαν με αποτέλεσμα αναγκαστεί να υπογράψει συναλλαγματικές κάποιες από τις οποίες πλήρωσε.

Την πρώτη Αυγούστου 2022 οι δανειστές εισέβαλαν στο γραφείο του και τον απείλησαν ενώ εκείνος προσέφυγε στην αστυνομία.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για τον Μάϊο του 2023.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)