Κανονικά, ως είχε, θα γίνεται η λειτουργία των Κοιμητηρίων της Λάρισας, κατά τις Κυριακές και τις αργίες -δηλαδή θα γίνονται οι ενταφιασμοί- μετά από τη σχετική παρέμβαση του Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων. 

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κ.Μαμάκου έχει ως εξής: 

«Επιτρέψτε μου να πω δύο πράγματα: 

Υπάρχουν θέματα που καλό θα ήταν να μην μπαίνουν στον μύλο της αντιπολιτευτικής σκοπιμότητας. 

Όχι μόνο γιατί δεν μπορούν να βοηθήσουν σε μια στοιχειώδη συνεννόηση, αλλά και γιατί απλά δεν έχουν αυτόν τον χαρακτήρα. 

Με τον θάνατο και την απώλεια, με τη θλίψη και τον πόνο που προκαλούν, με τα συναισθήματα αυτών των δύσκολων στιγμών δεν μπορεί κανείς να παίζει, ούτε να τα κάνει στοιχεία αντιπαράθεσης. 

Πολύ δε περισσότερο, όταν δίνει διαστάσεις σε αυτά, που καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν ή όταν αποφεύγει να διαβάσει ή να ενημερωθεί πριν κάνει το επόμενο βήμα. 

Μονοπώλιο ευαισθησίας δεν αναγνωρίζω σε κανέναν. 

Ούτε αποδέχομαι σαν άνθρωπος, να δημιουργούνται σκιές για θέματα που αγγίζουν τις πιο λεπτές ευαισθησίες μας. 

Το λέω αυτό γιατί δεν μπορεί, σε μια ανακοίνωση πέντε γραμμών να διαλανθάνει της προσοχής των συναδέλφων της αντιπολίτευσης, το… «και μέχρι νεοτέρας». 

Αυτό και μόνο δείχνει ότι δεν επρόκειτο για μια οριστική επιλογή, αλλά για μια αναγκαστική προσωρινή απόφαση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που δημιουργήθηκαν και να υπάρξει ο σχετικός προγραμματισμός. 

Κινηθήκαμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας και με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα των στιγμών. Δεν θέλαμε να προσθέσουμε επιπλέον προβλήματα τη στιγμή του θρήνου και της θλίψης. 

Προβλήματα υπάρχουν και θα υπάρξουν και στο κοντινό μέλλον, λόγω έλλειψης προσωπικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων, λόγω αδυναμίας προσλήψεων, λόγω λαθών που έχουν γίνει. 

Αυτά όμως μπορούν και πρέπει να λυθούν. Και θα λυθούν. 

Ταυτόχρονα ανοίξαμε τον διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου άμεσα να δοθούν απαντήσεις στα προβλήματα και να προγραμματίσουμε την ορθή λειτουργία των κοιμητηρίων, χωρίς προσκόμματα. 

Ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη για αυτό και μπορώ να σας πω ότι για το επόμενο διάστημα η λειτουργία των κοιμητηρίων θα συνεχιστεί όπως είχε. 

Στον νέο κανονισμό λειτουργίας των Κοιμητηρίων, που θα έρθει σύντομα, μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου, θα συζητήσουμε αναλυτικά όλες τις παραμέτρους του θέματος. 

Θα συνιστούσα ψυχραιμία και αναζήτηση άλλων θεμάτων για εικονική αντιπολίτευση».