Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, προβάλει από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 22:00, τη γαλλική ταινία “Το πάθος” στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος “Μπαρμπής Βοζαλής” στον Μύλο του Παππά.

Η σκηνοθέτιδα Ντανιέλ Άρμπιντ αφήνει τα σώματα να μιλήσουν σε αυτή την προκλητική μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του εκρηκτικού best-seller της Αννί Ερνό, μιας ερωτικής σπουδής πάνω στη σεξουαλική εμμονή.

Η ταινία χρωστά την επιτυχία της στη χημεία των δύο πρωταγωνιστών της, του Ρώσου σούπερσταρ του χορού, Σεργκέι Πολούνιν και της ευαίσθητης γαλλο-ελβετίδας πρωταγωνίστριας, Λετίσια Ντος.

H παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ παρουσιάστηκε και στα φεστιβάλ του Τορόντο και του Σαν Σεμπαστιάν.

Μια χωρισμένη μητέρα βρίσκει τον εαυτό της σε μια εθιστική ερωτική σχέση με έναν Ρώσο διπλωμάτη, με τον οποίο δεν έχει κανένα κοινό. Ο ήρωας είναι ένας γοητευτικός ξένος. Η ζωή συγκεντρώνεται στο πρόσωπο αυτού του άντρα.

Έρχεται η μέρα που αυτός φεύγει για πάντα από τη Γαλλία. «Στην αρχή, όταν ξυπνούσα, μου ήταν αδιάφορο αν θα ζούσα ή αν θα πέθαινα. Όλο μου το σώμα πονούσε από τη στέρηση», έρχεται να εξομολογηθεί η ηρωίδα της ταινίας.

Δραματική 2020/ Έγχρ. /Διάρκεια: 99'

Σκηνοθεσία:Ντανιέλ Αρμπίντ

Παίζουν: Λετίσια Ντος, Σεργκέι Πολούνιν, Καρολίν Ντουσέ

Γενική είσοδος: 4 ευρώ