Την τρυφερή ιρλανδική ταινία “Το Ήσυχο Κορίτσι” του Κόλουμ Μπερέιντ, προβάλει τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. 

Μεταφορά διηγήματος της Κλερ Κίγκαν, για ένα κορίτσι που ανακαλύπτει ένα μυστικό που θα της αλλάξει τη ζωή.

Εντυπωσιακό ντεμπούτο από την Ιρλανδία, που αποφεύγει τις συμβάσεις ταινίας ενηλικίωσης και συγχρονίζει αυθόρμητα την καρδιά της ιστορίας με τους παλμούς του θεατή. 

Λόγω της εγκυμοσύνης της μητέρας μιας φτωχής, πολυμελούς οικογένειας, η μικρή κόρη Κάιτ, ένα πραγματικά ήσυχο κορίτσι, θα περάσει το καλοκαίρι με μακρινούς συγγενείς.

Χάρη στη φροντίδα τους, θα βρει σιγά σιγά τη φωνή της στο ειδυλλιακό σκηνικό της ιρλανδικής υπαίθρου. Ενώ όμως μεταξύ των μελών της νέας της οικογένειας υποτίθεται πως δεν υπάρχουν μυστικά, εκείνη θα ανακαλύψει ένα.

   

Μια από τις πιο συγκινητικές και ανθρώπινες ταινίες που γυρίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Το ταξίδι αυτογνωσίας ενός 12χρονου κοριτσιού που μέσα σ' ένα καλοκαίρι καλείται να αποφασίσει σε ποια οικογένεια θα της άρεσε να ζήσει τη ζωή της.Υποψήφιο για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας | Όσκαρ 2023, Υποψήφιο για BAFTA Διασκευασμένου Σεναρίου | BAFTA 2023, Βραβείο τμήματος Generation Kplus του φεστιβάλ Βερολίνου και ειδική μνεία παιδικής επιτροπής | Βραβείο φωτογραφίας στα Ευρωπαϊκά Βραβεία. 

Ιρλανδία 2023/ Δραματική/Διάρκεια 94΄/ σκηνοθεσία Κόλουμ Μπερέιντ με τους Κάρι Κρόουλι, Άντριου Μπένετ, Κάθριν Κλιντ

Γενική είσοδος 4 ευρώ