Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις τρεις τελευταίες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τεμπών-ΔΟΠΑΠΕΠ την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022.
Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Συκουρίου από το Σύλλογο Γυναικών περιοχής Συκουρίου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη γλαφυρή αφήγηση Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού από την κα.Τζένη Μωραΐτη και στη συνέχεια η μικτή χορωδία του μουσικού συλλόγου Συκουρίου έψαλε τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα με χοράρχη τον κ. Παναγιώτη Μπαλανίκα.
Την αφήγηση του παραμυθιού πλαισίωσαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου με τις τάξεις τους Δ1 και Δ2, τα οποία ντύθηκαν καλικαντζαράκια για το σκοπό του παραμυθιού συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους.
Στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση χαιρετισμό απηύθηνε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης. Επίσης παρευρέθηκαν, ο Αιδεσιμότατος π. Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Νέσσωνος κ. Χρήστος Κρικώνης, ο Πρόεδρος του ΔΟ.ΠΑ.Π.Ε.Π. κ. Γεώργιος Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, η τέως πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κα Μαργαρίτα Παπαζαχαρία, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, γονείς και αρκετοί κάτοικοι του Συκουρίου.
Την ίδια μέρα, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης πραγματοποίησε τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Καλοχώρι μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλοχωρίου κ. Γεώργιο Σαΐτη.

 

Αρκετοί κάτοικοι του Καλοχωρίου και επισκέπτες, οι οποίοιπαρευρίσκονταν στην εκδήλωση, απόλαυσαν Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, όπως μελομακάρονα και σοκολατάκια, τα οποία προσέφερε ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλοχωρίου, ο Σύλλογος Γυναικών Καλοχωρίου και ο Δήμος Τεμπών-ΔΟΠΑΠΕΠ.
Τα παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους πετώντας τα φαναράκια, τα οποία φώτισαν τον Χριστουγεννιάτικο ουρανό. Ακόμη, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα και
είχαν στη διάθεσή τους το ξωτικό, όπου ζωγράφισε στα πρόσωπά τους εξαιρετικές Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές (face painting).
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός του Δημάρχου Τεμπών, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Μακρυχωρίου κ. Γεώργιος Ντόντος, ο Πρόεδρος του ΔΟ.ΠΑ.Π.Ε.Π. κ. Γεώργιος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας και κ. Νικόλαος Μητσογιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλοχωρίου κ. Γεώργιος Σαίτης, μέλη συλλόγων και φορέων και αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, πραγματοποίησε τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο όμορφο χωριό της Ελάτειας και με τη συγκεκριμένη φωταγώγηση σήμανε η λήξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Τεμπών-ΔΟΠΑΠΕΠ.
Η Πρόεδρος, τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου και ο Δήμος Τεμπών-ΔΟΠΑΠΕΠ, δημιούργησαν εκπληκτικές Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, όπως μελομακάρονα, σοκολατάκια, ψητό κυδώνι, αναψυκτικά και ζεστό κρασί και τσάι.
Αρκετοί κάτοικοι της Ελάτειας και επισκέπτες παρακολούθησαν την εκδήλωση και ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους, καθώς άκουσαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τη Φιλαρμονική της Μουσικής Σχολής του Δήμου Τεμπών.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι χάρηκαν με την παρουσία της Φιλαρμονικής, η οποία έδωσε χαρούμενο Χριστουγεννιάτικο τόνο.
Ο χειμωνιάτικος ουρανός φωτίστηκε από τα φαναράκια και τα παιδιά ευχαριστήθηκαν με την καρδιά τους, καθώς έπαιξαν με το χιόνι που έρρεε και με τον Άγιο Βασίλη που μοίραζε λιχουδιές. Ακόμη, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την εκπληκτική εμπειρία ζωγραφιών στο πρόσωπό τους, δια χειρός του ξωτικού των Χριστουγέννων (face painting).

Εκτός του Δημάρχου Τεμπών, στην εκδήλωση παρευρίσκονταν η κα. Ρένα Καραλαριώτου, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Μακρυχωρίου κ. Γεώργιος Ντόντος, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Γεώργιος Νικολάου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Νικόλαος Μητσογιάννης, ο κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελάτειας κ. Ιωάννης Ζάρρας, ο τοπικός σύμβουλος κ. Χρήστος Στάχταρης, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και αρκετοί κάτοικοι της Ελάτειας και επισκέπτες.