Αύριο Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2024, θα συζητηθεί στη Βουλή η πορεία των έργων αποκατάστασης των «πληγών» που επέφερε η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία.

Η συζήτηση ήταν να διεξαχθεί στο πλαίσιο της ώρας του Πρωθυπουργού, την περασμένη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, αλλά τελικά αναβλήθηκε για την Παρασκευή.

Ο λόγος της αναβολής, όπως είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ήταν το ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ένιωθε καταβεβλημένος καθώς τον ταλαιπωρούσε ακόμη ο ιός της γρίπης από τον οποίο προ ημερών είχε προσβληθεί.

Έτσι και μετά την ανάρρωσή του, ο Πρωθυπουργός θα προσέλθει αυτήν την Παρασκευή στη Βουλή και στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» θα αναφερθεί στο θέμα της πορείας των έργων αποκατάστασης στις πληγέντες περιοχές της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel, απαντώντας στη σχετική επερώτηση που έχει καταθέσει ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης έχει καλέσει τον Πρωθυπουργό να απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων και των έργων αποκατάστασης και αν θα υπάρξει ένα ολιστικό στρατηγικό σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για τη θωράκιση της Θεσσαλίας από τις συνέπειες τέτοιων φαινομένων.

Με πληροφορίες από το tovima.gr