Ο Σεπτέμβρης έφτασε και σε λίγες μέρες τα σχολεία ανοίγουν.

Οι αρχές του μήνα αυτού είναι η περίοδος κατά την οποία οι γονείς και τα παιδιά κατακλύζουν τα καταστήματα σχολικών ειδών.

Οι περισσότεροι γονείς, πάντως δηλώνουν ότι αυτόν τον μήνα έχουν κόψει άλλα έξοδα προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών.

Υπάρχουν και γονείς, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και αγοράζουν τα άκρως απαραίτητα. Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του γενικού πληθυσμού.

Σύμφωνα με έρευνα τιμών της καταναλωτικής οργάνωσης Κ.Ε.Π.Κ.Α., σε τιμές 20 προϊόντων, το κόστος για την αγορά σχολικών για ένα παιδί κυμαίνεται: για το Δημοτικό από 14,52 ευρώ έως 172,33 ευρώ ενώ για το Γυμνάσιο και το Λύκειο από 26,72 έως 243,38 ευρώ, ανάλογα με την αξία τους.

Σε αυτά μπορεί να προσθέσει κανείς και την έκτακτη αγορά κάποιας ταμπλέτας, ηλεκτρονικού υπολογιστή, εκτυπωτή ή άλλου απαραίτητου τη σήμερον ηλεκτρονικού αντικειμένου.

Όπως επισημαίνεται, στην αγορά μπορούμε να βρούμε ένα πολύ μεγάλο εύρος τιμών κι αν προτιμήσουμε τα ακριβά, τελευταίας μόδας προϊόντα, θεωρώντας ότι έτσι το παιδί μας θα προβληθεί, θα πληρώσουμε 1.086,85% παραπάνω για το Δημοτικό και 810,85% παραπάνω για το Γυμνάσιο-Λύκειο!

Τα ακριβά και τα εξεζητημένα σχολικά, τονίζεται, μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και πρόβλημα κοινωνικής ένταξης για το παιδί, ενώ τα σχολικά είδη είναι εργαλεία μάθησης και όχι επίδειξης.

newsbomb.gr