Στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ), για τον θάνατο του Διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Γιώργου Παρούτογλου, αναφέρει τα εξής: 

"Όλοι οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Λάρισας, του Π.Γ.Ν. Λάρισας, της 5ης Υ.Πε, όλα τα μέλη της Ένωσης Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ) θρηνούμε για την πρόωρη και άδικη απώλεια του φίλου, του συναδέλφου, του συναγωνιστή, του οραματιστή, του πρωτοπόρου ιατρού γαστρεντερολόγου και ενδοσκόπου Γιώργου Παρούτογλου.
Θρηνεί η ελληνική γαστρεντερολογία για την απώλεια ενός ικανού και πρωτοπόρου επιστήμονα, θρηνούν οι δεκάδες νεώτεροι γαστρεντερολόγοι των οποίων ήταν μέντορας και εκπαιδευτής, θρηνούν οι χιλιάδες άρρωστοι που περιέθαλψε και έσωσε πολλές φορές με αυταπάρνηση και με κόστος στην ποιότητα της προσωπικής του ζωής, θρηνεί το Ε.Σ.Υ το οποίο το υπηρέτησε με πάθος, αφοσίωση και αποκλειστικότητα.
Ο Γιώργος Παρούτογλου ταύτισε, στην 5ηΥΠε και όχι μόνον, το όνομα του με την Γαστρεντερολογία, την θεραπευτική και διαγνωστική ενδοσκόπηση, την θεραπεία των φλεγμονωδών νοσημάτων του εντέρου, την εισαγωγή στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας πρωτοπόρων ενδοσκοπικών τεχνικών, τον εμπλουτισμό του Τμήματος του με σύγχρονο εξοπλισμό παρά τις αντιξοότητες και τα προσκόμματαπου συχνά του έθετε το σύστημα και τα οποία πολλές φορές δυσκόλεψαν την ανιδιοτελή προσπάθεια του.
Ως συναγωνιστής ήταν εκλεγμένο μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ.
Ο Γιώργος Παρούτογλου πάνω από όλα, εκτός από άριστος, οξυδερκής και ακάματος επιστήμονας, υπήρξε ένας καλός ανιδιοτελής άνθρωπος, προσηνής και συμπονετικός με προτεραιότητα στην καριέρα του και την ζωή του την σωτηρία της ζωής και την ανακούφιση του πόνου των αρρώστων.
Τραγική η απώλεια του Γιώργου Παρούτογλου για την οικογένεια του, δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει στο Ε.Σ.Υ, στην εκπαίδευση και στο υγειονομικό γίγνεσθαι του Νομού, της Περιφέρειας, της ελληνικής γαστρεντερολογίας.
Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λκαι όλοι οι συνάδελφοι συντετριμμένοι εκφράζουμε τα εγκάρδια, ειλικρινή συλλυπητήρια μας και την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια του.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Γιώργο Παρούτογλου. Η στάση της ζωής σου και η αφοσίωση σου στην ιατρική και στην αποκατάσταση της υγείας, την πρόληψη της νόσου και την απάλυνση του ανθρώπινου πόνου αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συναδέλφους.
Το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ αποφάσισε την κατάθεση στεφάνου στην μνήμη του αείμνηστου συναδέλφου και την παρουσία του στην εξόδια τελετή".