Για ερωτήματα που παραμένουν ακόμη αναπάντητα, σχεδόν έναν χρόνο αφού σημειώθηκε στα Τέμπη, η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία που κόστισε την ζωή 57 ανθρώπων, έκανε λόγο ο Βάιος Βλάχος, που έχασε τον αδελφό του, το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όταν η επιβατική αμαξοστοιχία που επέβαινε συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία.

Το μεγαλύτερο ερώτημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το τι πραγματικά προκάλεσε την έκρηξη. «Κάποια από τα θύματα, θα είχαν γλιτώσει, αλλά κάηκαν ζωντανά. Κάποιες οικογένειες δεν θα βρίσκονταν σε αυτή την θέση. Τα επίσημα πορίσματα δεν μας καλύπτουν» τόνισε σε δηλώσεις του, στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

«Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε τον χρόνο να τιμήσουμε τους ανθρώπους μας. Θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη, για ποιο λόγο δολοφονήθηκαν 57 άτομα, και έναν χρόνο αργότερα υπάρχουν ακόμη ερωτήματα. Έγινε μπάζωμα το χώρου, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το δυστύχημα. Υπήρχαν ακόμη ανθρώπινα υπολείμματα, αλλά είχαν καταστραφεί ήδη στοιχεία. Θα είμαστε ο περίγελος της Ευρώπης για τον τρόπο που διερευνήθηκε αυτό το δυστύχημα».

Απευθυνόμενος στους συγγενείς των θυμάτων αλλά και τους επιζώντες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, τόνισε πως «δεν ξεχνάμε όλα όσα σας υποσχέθηκαν. Την φροντίδα τόσο για το σώμα, αλλά και για το μυαλό σας, την οποία δεν σας έδωσε εν τέλει το κράτος, όπως υποσχέθηκε. Αγωνιζόμαστε για τους ανθρώπους που χάσαμε, αλλά και για όσους βρήκαμε».

Την ίδια ώρα, έκανε λόγο για έναν ανελέητο πόλεμο που δέχθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι, με όσοι δύναμη τους έχει απομείνει, λένε την αλήθεια. «Υπήρχαν επιθέσεις στα πρόσωπα των συγγενών. Μας ζήτησαν να είμαστε βουβοί, τόσο οι υπουργοί αλλά και άνθρωποι της εκκλησίας. Δεν θα είμαστε βουβοί, μέχρι να μάθουμε την αλήθεια».

enikos.gr