Στο μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο Λάρισας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Μητροπολίτης Λαρίσης, Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγρότες και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «μακάρι να μην υπήρχαν αυτά τα μπλόκα. Δυστυχώς η κατάσταση είναι τέτοια που μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε ότι ίσως φέτος είναι η πρώτη χρονιά που οι αγρότες έχουν τόσο δίκιο ή για να το πω καλύτερα είναι η πρώτη χρονιά που οι αγρότες έχουν μόνο δίκιο ιδίως εδώ στην κατεστραμμένη Θεσσαλία».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «για κάποιους ισχύει το "εφτώχευσαν και πείνασαν". Αυτό το είδαμε, είδαμε την καταστροφική μανία της φύσης, είδαμε πολλές φορές τα αποτελέσματα των λάθος πολιτικών. Σε κάθε περίπτωση εδώ έχουμε τους ανθρώπους μας που αγωνίζονται. Πριν λίγες μέρες ήταν η γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους. Στον Εσπερινό πήγα στον Πλατύκαμπο και στη λειτουργία πήγα στη Νίκαια. Είναι χωριά κατ' εξοχήν του αγροτικού αγώνα και τα δύο χωριά του δήμου Κιλελέρ.

Οι αγρότες ήταν στα μπλόκα και οι οικογένειές τους ήταν πίσω στην εκκλησία. Έπρεπε να στηριχθούν οι οικογένειες για να καταλάβουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλο δίκαιο σε αυτόν τον αγώνα έτσι όπως εκτυλίσσεται. Δόξα το Θεό είναι ένας αγώνας με επιχειρήματα, με στοιχεία και χωρίς βία. Και αυτό είναι κάτι που τιμάει και τον τόπο μας και αναδεικνύει περισσότερο το δίκαιό μας. Ένα δίκαιo που πρέπει να το κατανοήσουν πολλοί. Είπατε πριν ότι κάναμε πολλά στις πλημμύρες. Μακάρι να μην χρειαζόταν να κάνω τίποτα. Μακάρι να μην χρειαζόταν να βγούμε στις λάσπες, να μην χρειαζόταν να αγωνιστούμε τις ημέρες μετά τον Daniel και τον Elias».

Σύμφωνα με τον κ. Ιερώνυμο «πάνε πολλοί να θίξουν, ή να βάλουν χέρι στη διατροφική μας αλυσίδα. Και δεν καταλαβαίνω ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ο βασικός για την πρόληψη πολλών ασθενειών και οικονομικών δυσκολιών. Αυτό που γίνεται εδώ στη Θεσσαλία δεν είναι αμελητέο, δεν πρέπει να παραθεωρείται και δεν πρέπει κάποιοι ελαφρά τη καρδία να το προσπερνούν», τόνισε ακόμη.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Χρήστος Ψυρόπουλος ο οποίος θα είναι μεταξύ των ατόμων που θα αποτελέσουν τη 15μελη επιτροπή η οποία θα συναντηθεί αύριο Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι οι αγρότες έκαναν δώρο στον κ. Ιερώνυμο ένα ομοίωμα του μνημείου του Κιλελέρ.

protothema.gr