Είχε «σηκώσει» εξοπλισμό τσιπουράδικου στην Αγριά αξίας 25.000 € και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 8 μήνες φυλάκιση μια 48χρονη γυναίκα, ενώ στη δίκη που έγινε χθες στο Εφετείο Λάρισας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την επικαιρότητα τον Ιανουάριο του 2020 που η κατηγορούμενη δικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε για κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ουζερί φέρεται να το είχε πουλήσει σε δύο άλλες γυναίκες, ενώ όπως ανέφερε στη δίκη, είχε δικαστικές διαφορές. Η 48χρονη σήμερα, φέρεται να είχε αφαιρέσει τον Σεπτέμβριο του 2018 από τον εξωτερικό χώρο του ουζερί 8 ομπρέλες, δύο παγκάκια, 25 τραπέζια και 104 καρέκλες.

Από τον εσωτερικό χώρο του ουζερί φέρεται να είχε αφαιρέσει τέσσερα τραπέζια, δύο ψησταριές, μία φριτέζα, ένα πετρογκάζ, δύο φούρνους μικροκυμάτων, ένα πλυντήριο πιάτων, μία παγομηχανή, δύο καταψύκτες, ένα γραφείο, μία ταμειακή μηχανή και τον θερμοσίφωνα…

Η κατηγορούμενη είχε συμφωνήσει να πουλήσει την επιχείρηση σε δύο γυναίκες από την Αλβανία 25 και 30 χρονών αντί 25.000 €, για τον εξοπλισμό, ώστε οι νέες ιδιοκτήτριες να ξεκινήσουν τη λειτουργία του τσιπουράδικου.

Η μία γυναίκα πήρε δάνειο για να μπορέσει να πληρώσει και η άλλη δανείστηκε τα χρήματα από συγγενείς και φίλους. Σύμφωνα με τη συνήγορο Πολιτικής Αγωγής, που εκπροσώπησε τις δύο αλλοδαπές στο Δικαστήριο, η κατηγορούμενη τις έπεισε να μην γίνει μεταβίβαση της επιχείρησης στο όνομά τους με το αιτιολογικό ότι η ιδιοκτήτρια του ακινήτου δεν συμπαθεί τους Αλβανούς…

Στη συνέχεια η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης έβρισκε διάφορες προφάσεις για να πηγαινοέρχεται στο μαγαζί, ενώ μία ημέρα πήγε και παρέλαβε την ταμειακή μηχανή του καταστήματος. Όταν ρωτήθηκε από τις δύο γυναίκες για ποιο λόγο το κάνει αυτό, τις καθησύχασε. Λίγες μέρες μετά όμως βρήκε την ευκαιρία που οι δύο γυναίκες απουσίαζαν στην Αλβανία για οικογενειακούς λόγους, με φορτηγό πήγε στην Αγριά και «σήκωσε» όλο τον εξοπλισμό της επιχείρησης!

Μετά την εξέλιξη αυτή οι δύο γυναίκες που αγόρασαν την επιχείρηση κατέθεσαν μήνυση σε βάρος της, με αποτέλεσμα να καθίσει στο εδώλιο για κλοπή.

Η δικηγόρος τους ανέφερε ότι σήμερα οι δύο γυναίκες εργάζονται η μία στην Αγγλία και η δεύτερη στην Ιταλία, για να αποπληρώσουν τα δανεικά που πήραν για να αγοράσουν ένα μαγαζί, το οποίο δεν λειτούργησε όπως θα ήθελαν.

magnesianews.gr