Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων συμπολιτών μας, αλλά και συμπολιτών που διαβιούν σε επικίνδυνες συνθήκες, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, βρίσκεται ο Δήμος Λαρισαίων και οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας.

«Είμαστε έτοιμοι για την παραχώρηση προστατευόμενης αίθουσας, εφόσον χρειαστεί, στους συμπολίτες μας που ενδεχομένως να τη χρειαστούν, εάν προκύψουν καιρικές συνθήκες τέτοιες που να το επιβάλλουν. Δήμος και Πολιτεία οφείλουμε να δείχνουμε το ανθρώπινό μας πρόσωπο, ειδικά προς τους συνανθρώπους μας που διαβιούν σε επικίνδυνες συνθήκες και πρέπει να προστατευτούν», σημείωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας, κ.Παναγιώτης Δαλαμπύρας.

Από την αίθουσα του 3ου ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων, όπου και βρέθηκε, ο κ.Δαλαμπύρας ανέφερε πως κλιμάκια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής ήδη πραγματοποιούν επισκέψεις σε όλους τους ανοιχτούς χώρους προς εντοπισμό τυχόν αστέγων και ενημέρωσή τους για τις προσφερόμενες υπηρεσίες -να σημειωθεί πως η χρήση των δομών του Δήμου είναι οικειοθελής. 

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων αναφέρθηκε και στις επισκέψεις που πραγματοποιεί στις δομές του τομέα ευθύνης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες και να αποτυπωθεί πλήρως η κατάσταση και να εντοπιστούν τυχόν ελλείψεις. Η αρχή έχει γίνει με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και έχουν ακολουθήσει επισκέψεις του κ.Δαλαμπύρα στα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων.

Μέριμνα

Να σημειωθεί πως εφόσον επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση θερμαινόμενος, φυλασσόμενος χώρος επί της οδού Μανουσάκη 21Α, όπου στους αστέγους, αλλά και σε όσους πολίτες διαβιούν σε επικίνδυνες συνθήκες προσφέρονται κουβέρτες, ζεστά ροφήματα και πρόχειρα γεύματα. Τονίζεται πως θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι ενδιαφερόμενοι πριν την είσοδό τους στη δομή θα υποβάλλονται σε τεστ covid.

Σε περίπτωση που οι πολίτες διαπιστώσουν ότι υπάρχουν άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας, 2410 680 243 και 2410 680 245, προκειμένου να ενημερώσουν για τα σημεία όπου βρίσκονται.