Ένα δίχτυ προστασίας για ευάλωτους νέους που αναζητούν στέγη προσφέρει ο Δήμος Λαρισαίων, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του εγγυητού για την καταβολή του ενοικίου.

Με απόφαση της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πατρίνας Παπαρρηγοπούλου, εκδόθηκαν οι σχετικές προσκλήσεις προς τους ιδιοκτήτες κατοικιών στους δήμους Κατερίνης, Καρδίτσας, Λαρισαίων/ Tρικκαίων και Λεβαδέων, για την δωρεάν στέγαση ευάλωτων νέων σε ιδιωτικές κατοικίες, με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο.

Σε συνέχεια του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, που αφορούσε τους πρόσφυγες, το πρόγραμμα «Κάλυψη» απευθύνεται σε εκείνους που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τη συμμετοχή τους.

Στον δήμο Λαρισαίων 26 διαμερίσματα θα διατεθούν σε νέους ηλικίας από 25 έως 39 ετών, εξηγεί ο Δημήτρης Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής.

Για τρία χρόνια, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που προσφέρουν τα ακίνητά τους σε αυτήν την πλατφόρμα, διασφαλίζουν ότι θα λαμβάνουν τα ενοίκια, χωρίς προβλήματα. «Ο ωφελούμενος αναλαμβάνει ένα μέρος του κόστους. Είμαστε στην φάση που μαζεύουμε τις αιτήσεις των ωφελούμενων που είναι πάνω από δέκα. Για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τα νοικοκυριά πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Στο επίκεντρο ης πολιτικής είναι ο άνθρωπος και τα προβλήματα της στέγασης είναι ένα που ανέλαβε να επιλύσει η κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Κάλυψη» 46 δήμοι από όλη τη χώρα, περιλαμβανομένων των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης. Έχουν υπογραφεί 9 προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των δήμων Νεάπολης – Συκεών, Γαλατσίου, Χαλκιδέων, Τρίπολης, Καρδίτσας, Κατερίνης, Λαρισαίων / Τρικκαίων, Λεβαδέων και Κιλκίς/Παιονίας.

Eλπίδα Κουτσογιάννη (ertnews.gr)