Τις επόμενες κινήσεις τους μετά την ανακοίνωση έξι μέτρων από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή εξετάζουν οι αγρότες στα κατά τόπους μπλόκα στη χώρα.

Στον Πλατύκαμπο και έπειτα από ευρεία σύσκεψη των Θεσσαλών παραγωγών, προέκυψε ότι κινούνται στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θεσσαλοί αγρότες ετοιμάζουν επιστολή προς τον πρωθυπουργό και ζητούν: Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις αποζημιώσεις, λύση για τη λίμνη Κάρλα και αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Παράλληλα, είναι πιθανό να επιδιώξουν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης στον Πλατύκαμπο ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας, τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός «δεν λύνουν σε καμία περίπτωση το πρόβλημα», αλλά και δεν απαντούν, όπως είπε, στα αιτήματά τους.

Τα μπλόκα της Θεσσαλίας αποφάσισαν ομόφωνα να πάνε στην Agrotica το Σάββατο, ενώ την ερχόμενη Τρίτη οι αγρότες όλης της χώρας αναμένεται να συντονίσουν τις κινήσεις τους, σε πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

protothema.gr