Παρουσιάζεται το βιβλίο του Νικολάου Αθ. Παπαθεοδώρου: «Ο ζωγράφος Θεόφιλος στις Μηλιές του Πηλίου», στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, στις 7:00 μ.μ. από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ, την Ομάδα «Φωτοθήκη Λάρισας» του Ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, το Σύλλογο Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας και το βιβλιοπωλείο «Καλτσάς».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Είσοδος ελεύθερη. 

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι εκπρόσωποι των φορέων, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νίκος Παπαθεοδώρου, η Μαρία Σπανού (Ιστορική ερευνήτρια) και η Μαρία Νάνου (Ιστορικός Βυζαντινής Τέχνης - Θεολόγος).

Το βιβλίο έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στη Λάρισα, το Βόλο και τις Μηλιές Πηλίου κι αυτή τη φορά θα δοθεί δωρεάν στο τέλος της εκδήλωσης, ενώ στη συνέχεια θα δίνεται σε σχολεία και εκπαιδευτικούς, σε επισκέψεις που θα επιμεληθεί το ΠΟΚΕΛ. Επίσης, θα πωλείται και το ημερολόγιο του 2024, της Φωτοθήκης Λάρισας.