Παρατείνεται ως την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 η λειτουργία της περιοδικής έκθεσης «Ορφικοί Διάλογοι», που φιλοξενείται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και αποτελεί συνδιοργάνωση της Ελληνικής Κοινότητας Σικελίας «Τρινακρία» και του Υπουργείου Πολιτισμού-Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Περιλαμβάνει έργα των καλλιτεχνών Κωσταντίνου Ντάγκα (Hope) και Enzo Rovella, σε επιμέλεια του Francesco Piazza και συντονισμό του Βασίλη Καραμπάτσα.

Η έκθεση αντλεί έμπνευση από τον Πάπυρο του Δερβενίου, το αρχαιότερο «βιβλίο» της Ευρώπης, που βρέθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1962 στο Δερβένι (Μακεδονία) και χρονολογείται στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ.

Με την εγγραφή του το 2015 στον κατάλογο της Μνήμης του Κόσμου της UNESCO, αναγνωρίστηκε η παγκόσμια σημασία του, καθώς αντικατοπτρίζει πανανθρώπινες αξίες, όπως την ανάγκη ερμηνείας του
κόσμου, την επιθυμία ένταξης σε μία οργανωμένη κοινωνία και την αγωνία αντιμετώπισης του τέλους της ζωής.

Με αφορμή την παράταση της έκθεσης και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Ντάγκας και ο συντονιστής του project Βασίλης Καραμπάτσας θα πραγματοποιήσουν ξενάγηση το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 12.30 το μεσημέρι.

Είσοδος ελεύθερη.