Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, σχ. έτους 2021-22, που διοργάνωσαν η ΔΔΕ Λάρισας, η Ομάδα Φυσικής Αγωγής και η ΟΕΣΑΔ ν. Λάρισας.

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες και με χρονικά περιθώρια ασφυκτικά, όλα τα πρωταθλήματα διεξήχθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με γνώμονα πάντα το καλό των μαθητών μας.

Μετά από αποχή 2 ετών λόγω της πανδημίας, κατά τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν πάνω από 1200, από σχολεία όλου του νομού.

Οι ομάδες που κέρδισαν την 1η θέση στους αγώνες ομαδικών αθλημάτων της Α΄Φάσης ( Νομού ) είναι οι εξής:

∙Καλαθοσφαίριση αγοριών: 8ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

∙Καλαθοσφαίριση κοριτσιών: ΙΔ. ΓΕΛ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

∙Πετοσφαίριση αγοριών: 13ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

∙Πετοσφαίριση κοριτσιών: 7ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

∙Ποδόσφαιρο αγοριών: 7ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

∙Ποδόσφαιρο κοριτσιών: 6ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

∙Χειροσφαίριση αγοριών: ΙΔ. ΓΕΛ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

∙Χειροσφαίριση κοριτσιών: ΙΔ. ΓΕΛ. ΡΑΠΤΟΥ

Οι ομάδες των παραπάνω σχολείων προχώρησαν στην Β και Γ Φάση των πρωταθλημάτων, και οι 3 από αυτές που έφτασαν στο final four είναι:

1.H ομάδα Πετοσφαίρισης κοριτσιών του 7ου ΓΕΛ Λάρισας, με καθηγήτρια φυσικής αγωγής την κ. Σαμαρά Αθανασία, συμμετείχε στο Final Four που διεξήχθη στην Πρέβεζα και κατέλαβε την τρίτη θέση, αποδίδοντας στις μαθήτριες μόρια για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

2.H ομάδα Ποδοσφαίρου αγοριών του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας, με καθηγητή φυσικής αγωγής τον κ. Καμάκα Γεώργιο, συμμετείχε στο Final Four που διεξήχθη στην Αθήνα και κατέλαβε την δεύτερη θέση, αποδίδοντας στους μαθητές μόρια για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

3.H ομάδα Χειροσφαίρισης κοριτσιών του ΙΔ. ΓΕΛ. ΡΑΠΤΟΥ, με καθηγήτρια φυσικής αγωγής την κ. Σαμουρέλη Σοφία, συμμετείχε στο Final Four που διεξήχθη στην Αθήνα και κατέλαβε την τρίτη θέση, αποδίδοντας στις μαθήτριες μόρια για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Εκτός από τα ομαδικά αθλήματα, πραγματοποιήθηκαν και οι αγώνες κλασσικού αθλητισμού Α, Β και Γ Φάσης. Εννέα (9) μαθητές από τα σχολεία του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας, του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας, του 10ου ΓΕΛ Λάρισας, του 3ου ΓΕΛ Λάρισας , του 1ου ΓΕΛ Λάρισας , του 4ου ΓΕΛ Λάρισας, του ΓΕΛ Νίκαιας και του 12ου ΓΕΛ Λάρισας προκρίθηκαν στην Γ Φάση (τελική φάση).

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας συγχαίρει όλους τους μαθητές για την αξιέπαινη προσπάθειά τους μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες καθώς και τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής για την στήριξη των παιδιών και την συμβολή τους στην προώθηση του σχολικού αθλητισμού.

Επίσης, ευχαριστεί για την συνεργασία τη διοίκηση και τους υπαλλήλους του ΕΑΚ Λάρισας, το αθλητικό τμήμα του Δήμου Λαρισαίων, τους Δ/ντές του 3ου Δ.Σ. Γιάννουλης, του Μουσικού Σχολείου, του 1ου ΓΕΛ Λάρισας, του 8ου ΓΕΛ Λάρισας και του 13ου ΓΕΛ Λάρισας για την παραχώρηση των γηπέδων, τους διαιτητές, τους κριτές, τους γιατρούς καθώς και όλη τη σχολική κοινότητα.