Ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του ρεπερτορίου Ο Καρυοθραύστης με την απίστευτη θεατρικότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι αλλά και την συναισθηματική δύναμη που μαγεύει διαχρονικά τους μεγάλους και μικρούς θεατές, παρουσιάζεται σε διασκευή την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας προσθέτοντας άρωμα Χριστουγέννων στην πόλη. Θα δοθούν δυο παραστάσεις για το κοινό 11.00 και 12.15 το πρωί.

Το έργο παρουσιάζεται με τη μορφή αφηγηματικής μουσικής παράστασης καθώς η αφήγηση πλαισιώνεται από μουσικούς επί σκηνής, χορογραφίες αλλά και οπτικοακουστικές εικόνες. Το αρχικό έργο παρουσιάστηκε με τη μορφή δυο πράξεων, σε λιμπρέτο του Μαριύς Πετιπά και χορογραφία του Λεφ Ιβάνοφ,  για την οποία συνέθεσε  μουσική  ο Τσαϊκόφσκι. Ο Καρυοθραύστης σήκωσε αυλαία για πρώτη φορά στο αυτοκρατορικό Θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου 1892. Η υπόθεση του αρχικού έργου βασίζεται στο διήγημα Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών του Ε.Τ.Α. Χόφμαν.

Το γνωστό σε όλους θεατρικό έργο του Γερμανού συγγραφέα E. T. A. Hoffmann «ο Καρυοθραύστης», σε μουσική του PyotrIlyichTchaikovsky διαδραματίζεται Παραμονή Χριστουγέννων. Η Κλάρα που ζει μαζί με τους γονείς της και τον μικρότερο αδερφό της Φριτς, δέχονται αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον θείο Ντροσελμάγερ που έρχεται φέρνοντας δώρα! Το πιο ασυνήθιστο δώρο όμως το δίνει στην Κλάρα. Έκπληκτη κρατάει στα χέρια της για πρώτη φορά έναν Καρυοθραύστη!

Η Κλάρα κουρασμένη από όλη την ημέρα, αποκοιμιέται στο σαλόνι κοντά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και τότε μέσα από τον μαγικό Ονειρόκοσμο, ταξιδεύει παρέα με τον Καρυοθραύστη βιώνοντας υπέροχες αλλά και τρομακτικές εμπειρίες…Εμπόδιο στο όμορφο ταξίδι τους είναι ο βασιλιάς των ποντικών! Η συνέχεια επι σκηνής!

Ταυτότητα Παράστασης 

Συντελεστές

Παίζουν οι μουσικοί:

ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ««Ὁ Ήχος ὡς Έχει» 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΡΔΑΚΑΣ  φλάουτο

ΕΥΔΟΞΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ φαγκότο

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ κλαρινέτο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΟΥΛΗΣ όμποε 

Στο πιάνο η ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΟΠΟΥΔΗ. 

 

Διασκευή έργου, οργάνωση παραγωγής και καλλιτεχνική επιμέλεια:

ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΣΑΓΙΑΝΝΗ

Χορογραφίες- Επιμέλεια κίνησης : ΑΘΗΝΑ ΜΑΝΩΛΗ 

 

Χορεύουν οι:

Χρυσοβαλάντου Μαυρομουστακίδου

Γιώργος Σωτάκης

Δήμητρα Κυριακίδου

Αθανασία Ζαπκίνη

Φαίη Βουτσιλά 

 

Συμμετέχουν οι μαθήτριες του Δ.Ω.Λ.:

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΣΑΛΙΑΜΠΟΥΧΟΥ

ΝΕΦΕΛΗ ΚΕΡΚΟΥΛΑ, ΛΥΔΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ 

 

Ήχος & Φως: ΘΑΝΟΣ ΚΥΡΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΒΑΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΚΛΕΙΤΟΥ 

Επεξεργασία ήχου και εικόνας VIDEO : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ 

Παραγωγή: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ,ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΩΛ

Διάρκεια: 60 Λεπτά 

Ημέρα & ώρες παράστασης:

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 (Πρωινές παραστάσεις 11.00 12.30

Τιμή εισιτηρίων: Γενική Είσοδος Κυριακή 3/12/23: 5 ευρώ 

Εισιτήρια διαθέσιμα:

-Με τηλεφωνική προ κράτηση και παραλαβή την ημέρα προπώλησης ή την ημέρα της παράστασης μισή ώρα νωρίτερα. (Από 29/11 έως 1/12 ώρες πρωινές 9.00-12.00)

- Στην προπώληση Σάββατο 2/12/23 από 10:00-14.00 στην αίθουσα Β18 στον 2ο όροφο.

- στο Ταμείο την ημέρα της παράστασης από 10.30 π.μ. 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: ΕΥΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ (κιν.6907846824)