Το πρωί της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ομιλία με κεντρικό ομιλητή τον κ. Δημήτριο Σούρα Ψυχίατρο-Ψυχοθεραπευτή (Διευθυντή Ψυχιατρικής Κλινικής Metropolitan Αθήνας).

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της προσκοπικής εστίας από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Συκουρίου και το θέμα ήταν: μάθε-μίλα-ζήσε. Η εκδήλωση πραγματικά κατακλύστηκε από κόσμο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τεμπών και της πόλης της Λάρισας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενέστερα ήταν ο σχολικός εκφοβισμός (bullying), η εξάρτηση των παιδιών από το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και η ατομική, οικογενειακή και κοινωνική βία. Η στοχοθετημένη και περιγραφική ομιλία, η απλότητα και η γλαφυρότητα του λόγου του ομιλητή, αποτέλεσαν την αφορμή για έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο, καθώς αμφότεροι καλεσμένοι και ομιλητής αντάλλαξαν απόψεις, γεννήθηκαν εύλογες απορίες, οι οποίες οδήγησαν σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Νέσσωνος κ. Χρήστο Κρικώνη, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αμπελακίων κ. Ζήση Γκανάτσιο και τον πρόεδρο της κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλη Γκουντή.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τεμπών δήλωσε τα παρακάτω:

"Είναι ευχάριστο να συναντιόμαστε σήμερα σε μια τόσο σημαντική και χρήσιμη ομιλία για εμάς τους ενήλικες και τα παιδιά μας. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Σούρα που μας τίμησε με την παρουσία του και τη χρήσιμη ομιλία του. Οι γνώσεις του, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις του, μας διδάσκουν και μας μαθαίνουν. Κλείνοντας, τον ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές του στην ψυχοθεραπεία και στα θέματα που συζητήσαμε σήμερα. Θερμά συγχαρητήτρα και στον αρχηγό του1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου, για την προτωβουλία και την άψογη οργάνωση της όλης εκδήλωσης".