Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αρμόδιων φορέων και μετά την έγκρισή του από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιµότητας (Σ.Α.Π.) του Δήμου Κιλελέρ, ο οποίος αποκτά πλέον ένα θεσπισμένο σχέδιο που αποτελεί στοιχείο για διεκδίκηση πόρων για υποδομές.

Με το Σ.Α.Π. ο Δήμος Κιλελέρ έχει πλέον στην διάθεσή του ένα σύγχρονο εργαλείο σχεδιασμού με προσδιορισμένα τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών καθώς και τις διαδρομές μεταξύ αυτών.

Μέσω του ΣΑΠ ο Δήμος Κιλελέρ μπορεί να αξιοποιήσει έγκαιρα και με βέλτιστο τρόπο τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίηση ανάλογων δράσεων καθιστώντας τους οικισμούς αλλά και βασικά σημεία ενδιαφέροντος πλήρως προσβάσιμα σε όλους, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής και αναδεικνύοντας τα υπόλοιπα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Η εκπόνηση του ΣΑΠ χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινου Ταμείου/ Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2022.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Κιλελέρ ενεργεί συντονισμένα επενδύοντας στις ανάγκες όλων των πολιτών για να βελτιώσει την ασφάλειά τους και την ποιότητα ζωής τους.

Με την θέσπιση του ΣΑΠ αποκτούμε ένα σημαντικό εργαλείο σχεδιασμού.

Με τη χρήση του δημιουργούμε σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο ασφαλούς και ταχείας προσέγγισης προς τις βασικές δημόσιες, κοινόχρηστες και κοινωφελής υποδομές μας.

Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες στην εκπόνηση του ΣΑΠ και το Πράσινο Ταμείο για την χρηματοδότησή του».