Γράφει και επιμελείται η Νεκταρία Βαρσαμή - Πουλτσίδη

Με χειμώνα στα σκαριά και βιβλία αγκαλιά, πάω πάντοτε μπροστά! Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο έχω ετοιμάσει για σας ό, τι καλύτερο κυκλοφορεί αναγνωστικά.

Bluey: Ώρα για ύπνο – Τζο Μπραμ

To βιβλίο «Bluey: Ώρα για ύπνο» του συγγραφέα Τζο Μπραμ κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Anubis. Μια ακόμα μαγευτική περιπέτεια της αγαπημένης ηρωίδας. Η μετάφραση ανήκει στη Δώρα Γιακουμή. Απευθύνεται σε ηλικίες έως 7 ετών.

Η ώρα του ύπνου είναι μια ιερή τελετουργία στο νοικοκυριό των Χίλερ.

Είναι μια περίοδος που η οικογένεια συγκεντρώνεται για να ηρεμήσει και να χαλαρώσει μετά από μια κουραστική μέρα. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βουρτσίσουν τα δόντια τους, να φορέσουν τις πιτζάμες τους και να ξαπλώσουν στο κρεβάτι. Οι γονείς τους διαβάζουν εκ περιτροπής ιστορίες και τα βάζουν για ύπνο. Καθώς το σπίτι γίνεται πιο γαλήνιο και ήσυχο, οι Χίλερ αποσύρονται κι εκείνοι στα ιδιαίτερά τους, έτοιμοι να σηκωθούν και να ξεκινήσουν εκ νέου το πρωί.

Η σειρά παιδικών βιβλίων Bluey χρησιμοποιεί μια μη συμβατική μέθοδο αντιμετώπισης σημαντικών θεμάτων, ενσωματώνοντας εξυπνάδα, δημιουργικότητα και απλή γλώσσα. Επιπλέον, αυτά τα βιβλία προσφέρουν μια απλή προσέγγιση για την κατανόηση περίπλοκων ιδεών ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του συναισθηματικού IQ των παιδιών.

Με όχημα τη φαντασία και το χιούμορ, πάντα μπορείς να μιλήσεις με απλό τρόπο για «μεγάλα» θέματα και να συμβάλλεις στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών.

Η Bluey και η οικογένειά της αποτελούν την επιτομή των αξιών και των ιδανικών που αγαπούν οι σύγχρονες οικογένειες.

Προσφέρουν έναν διακριτικό κώδικα δεοντολογίας που τονίζει τη σημασία του να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί, να μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι και την εξερεύνηση, να απολαμβάνουμε το παρόν, να είμαστε μαζί ως μονάδα, να παρέχουμε προστασία ο ένας στον άλλο, αποφεύγοντας την υπερβολική αγκαλιά, να καλλιεργούμε τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία, τη φαντασία και τον εαυτό μας.

Επίσης θίγονται η επάρκεια, η καλλιέργεια υπομονής, η ενθάρρυνση ανοιχτού διαλόγου και ενσυναίσθησης, η ίση κατανομή των οικιακών καθηκόντων και ευθυνών, κι η δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ πατεράδων και παιδιών, κρατώντας τις μητέρες ενήμερες. Αψηφούν όλους τους παραδοσιακούς κανόνες και συμβάσεις.

Peppa Pig: Ταξίδι με τρένο

To παιχνιδοβιβλίο «Peppa Pig: Ταξίδι με τρένο» κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Anubis. Μια ακόμα μαγευτική περιπέτεια της αγαπημένης ηρωίδας. Η μετάφραση ανήκει στη Δώρα Γιακουμή. Απευθύνεται σε ηλικίες έως 7 ετών.

Ξεκινώντας ένα μακρύ ταξίδι με τρένο, η Οικογένεια Γουρουνάκη προετοιμάζεται για μια νυχτερινή ανάπαυση σε αυτό που περιγράφει ως «μαγευτικά κρεβάτια».

Ο Τζορτζ γεμίζει χαρά κάθε φορά που η μητέρα του πατάει ένα κουμπί, αποκαλύπτοντας μια κρυφή είσοδο σε ένα μυστικό πέρασμα.

Ξετρελαίνεται με την μαγική ντουζιέρα! Το μαγικό αυτό τρένο ​​δεν αποτυγχάνει ποτέ να αιχμαλωτίσει τη φαντασία του.

Αυτό το βιβλίο παιχνιδιών διαθέτει έξι τροχούς που είναι πλήρως λειτουργικοί, παρέχοντας απεριόριστες δυνατότητες ψυχαγωγίας για όλους. Παρέα σε μια βόλτα που θα ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι! Σε όλους αρέσει το τρένο!

Φάρος 23 – Howey Hugh

Ο «Φάρος 23» του συγγραφέα του best seller Σιλό, του Howey Hugh, αφιερώνεται σε όσους νιώθουν μόνοι. Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Anubis. Η μετάφραση ανήκει στον Βασίλη Αθανασιάδη, η επιμέλεια κειμένου στην Βάγια Μπιζιλιώτη και ο σχεδιασμός εξωφύλλου στον Δημήτρη Μελένιο.

Το λογοτεχνικό αυτό έργο επιστημονικής φαντασίας ενέπνευσε το πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό πρόγραμμα του AMC. Η δράση του ειναι πραγματικά γρήγορη.

Η ιστορία ενός μοναχικού ήρωα που αντιμετωπίζει έναν δυσοίωνο κίνδυνο είναι μια κλασική ιστορία που έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία του κοινού για γενιές. Σε όλη την ιστορία, άτομα και των δύο φύλων ήταν υπεύθυνα για τη διαφύλαξη της ασφαλούς πλοήγησης των πλοίων σε όλο τον κόσμο μέσω του ρόλου των φαροφυλάκων. Αν και τις περισσότερες φορές, αυτή η δουλειά ήταν μοναχική και χωρίς προβλήματα, υπήρξαν στιγμές που τα πράγματα έπαιρναν μια τροπή προς το χειρότερο. Αυτές οι στιγμές σημειώνονταν όταν ένα σκάφος κινδύνευε...

Κατά τη διάρκεια του 23ου αιώνα, άτομα γνωστά ως «φαροφύλακες» εργάζονται ακούραστα για να αποτρέψουν καταστροφές και ναυάγια στο εξώτερο διάστημα. Οι ευθύνες τους περιλαμβάνουν την επίβλεψη ενός δικτύου φάρων που χρησιμοποιούν τα πλοία για να πλοηγούνται στον Γαλαξία μας με ταχύτητες είκοσι φορές μεγαλύτερες από το φως. Αυτοί οι φάροι δεν απέτυχαν ποτέ ή έτσι λένε...

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας πρώην πιλότος, παρασημοφορημένος ήρωας πεζικού που πολέμησε ενάντια στους εξωγήινους, γνωστούς ως Rif, σε προηγούμενο πόλεμο. Τώρα του έχει ανατεθεί να χειριστεί το Beacon 23, το οποίο βρίσκεται στο διάστημα.

Ωστόσο, ο πόλεμος φαίνεται να τον ακολουθεί καθώς οι δύο αντίπαλοι στόλοι ετοιμάζονται για την τελική τους αντιπαράθεση. Η απειλή φαντάζει τρομακτική. Η μοίρα του κόσμου βρίσκεται στα χέρια του,
καθώς πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις που θα καθορίσουν την τελική έκβαση αυτής της σύγκρουσης.

Το Beacon 23 του Hugh Howey αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού πρωταγωνιστή που μάχεται ενάντια στην τεράστια και αδυσώπητη έκταση και το σκότος του διαστήματος. Το μυθιστόρημα συνδυάζει επιδέξια στοιχεία έντασης και αγωνίας με συναρπαστικές σεκάνς δράσης, συμπεριλαμβανομένων των συγκρούσεων με εξωγήινα όντα. Η ιστορία εξερευνά τελικά τον παγκόσμιο αγώνα για ύπαρξη και επιβίωση ανάμεσα σε όλα τα ζωντανά πλάσματα.