Μετά τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία των Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, συγκεντρώθηκε ένας ικανοποιητικός αριθμός σχολικών ειδών (τσάντες, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροi, ξυλομπογιές, τέμπερες, πινέλα, γεωμετρικά όργανα, παραμύθια και λογοτεχνικά βιβλία, παζλ, παιχνίδια).

Στις 25 Οκτωβρίου 2023 το Δ.Σ. των Φίλων του Μουσείου παρέδωσε τα σχολικά είδη, που συγκέντρωσε, στο 3ο Δημοτικό σχολείο Γιάννουλης και στο 3ο Νηπιαγωγείο Γιάννουλης (εργατικές κατοικίες), καθώς και στο 23ο και 52ο Νηπιαγωγείο Λάρισας στην οδό Βόλου.

Επίσης 15 τσάντες με όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη δόθηκαν σε πλημμυροπαθείς μαθητές σχολείων της πόλης μας και της Καρδίτσας.

Ο Σύλλογος Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών ευχαριστεί όλους όσους συνέδραμαν στη συγκέντρωση γραφικής ύλης και άλλων σχολικών ειδών για μαθητές πλημμυροπαθείς. Ειδικότερα ευχαριστούμε τον Σύλλογο Φίλων «Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Κατσίγρα», το ΠΟΚΕΛ, το Βιβλιοπωλείο του Αχιλλέα Καλτσά και όλους τους πολίτες της πόλης μας και του Τυρνάβου.