Ο Όμιλος Φίλων Ν. Καζαντζάκη Λάρισας, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη - Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας - ΠΟ.Κ.Ε.Λ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, με αφορμή την συμπλήρωση 140 χρόνων από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη και 35 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, συνδιοργανώνουν εκδήλωση, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:30, στη Λογοτεχνική Γωνία (Γαληνού & Φαρμακίδου), με τίτλο «Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι Νέοι», με ελεύθερη είσοδο.

Ο Όμιλος, αποτελεί σύμπραξη της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ και του ΠΟ.Κ.Ε.Λ.

Ο Νίκος Σκεντέρης, συνυπεύθυνος του Ομίλου και Β΄ Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας, θα αναφερθεί στο πρόσφατο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Συναντήσεις και κείμενα του Καζαντζάκη για μη Έλληνες συγγραφείς και καλλιτέχνες» και για την εκδρομή στα Σκόπια (εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο και επίσκεψη στον τάφο του Γιώργη Ζορμπά).

Ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, συνυπεύθυνος του Ομίλου και Γραμματέας του ΠΟΚΕΛ, θα εισηγηθεί το θέμα «Ο Νίκος Καζαντζάκης και οι Νέοι», με την παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού.

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση για μελλοντικές δράσεις, γνωριμία με τα μέλη και διανομή δωρεάν έντυπου υλικού.

Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Αργύρης Γιουρούκης.