Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αρχίζουν ξανά οι δραστηριότητες στο χώρο του Γυναικείου Μπάσκετ της Θεσσαλίας.

Στη βάση των σημαντικών βημάτων προόδου που έγιναν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, οι εφετινές προβλέψεις και προσδοκίες είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Στα Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών (Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων) υπάρχει ικανός αριθμός ομάδων, που εκπροσωπούν όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Θεσσαλία εκπροσωπείται από 2 σωματεία στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, την Ολύμπια Λάρισας και την περυσινή Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΘ, Ανόρθωση Βόλου.

Η Μικτή Κορασίδων συμμετέχει στο Ενωσιακό Πρωτάθλημα της ΕΟΚ, που εφέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά. Πέρυσι, οι Κορασίδες έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις σε φιλικούς αγώνες με άλλες Ενώσεις, ενώ είχαμε και πολυάριθμες προσκλήσεις αθλητριών στις Προεθνικές Ομάδες.

Τέλος, σημαντικότατη για το Θεσσαλικό Γυναικείο Μπάσκετ θα είναι η συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος "Ανερχόμενα Αστέρια" (W Rising Stars), όπου προκρίθηκε με πανηγυρικές νίκες στην προκριματική φάση. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Ομάδα Νεανίδων του Ολυμπιακού Βόλου αναδείχθηκε πρώτη επαρχιακή ομάδα της Ελλάδας!

Τα παραπάνω δικαιολογούν απόλυτα την αισιοδοξία που διακατέχει τους υπευθύνους του Γυναικείου της ΕΣΚΑΘ. Στόχος είναι να υπάρξουν περισσότερες και μεγαλύτερες διακρίσεις σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο - κι ο στόχος αυτός φαίνεται πολύ εφικτός!