Σε λειτουργία τίθεται από το νέο σχολικό έτος το δημοτικό σχολείο Φυλακής Λάρισας, το οποίο έρχεται να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των έγκλειστων.

Στη σχετική ανακοίνωση του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας αναφέρονται τα εξής: 

"Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς μας ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα: το 45ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας είναι πραγματικότητα (ΦΕΚ 4527/ 26-8-2022)! Είναι το νέο Δημοτικό Σχολείο της Φυλακής Λάρισας και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το ερχόμενο σχολικό έτος 2022-2023!

Αγώνας χρόνων καρποφόρησε ικανοποιώντας αίτημα για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών των έγκλειστων στο δεύτερο μεγαλύτερο κατάστημα κράτησης της χώρας.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε κατά σειρά, σύμφωνα με την εξέλιξη του αιτήματός μας. τους:

-τα μέλη του Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας για την ικανοποίηση του αιτήματός μας,

-τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας Αικατερίνη Καραγεώργου για τη θετική εισήγηση,

-τον αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρης Δεληγιάννης, τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων για την επίσπευση των διαδικασιών και την ομόφωνη ικανοποίηση της πρότασης για ανάληψη των δαπανών λειτουργίας του σχολείου,

-την προϊσταμένη του Τμήματος Γ΄ Εκπαιδευτικής Υποστήριξης Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κ. Πιέρα Λευθεριώτου, που υποστήριξε το αίτημα σε όλα τα στάδιά του,

-την προϊσταμένη του Τμήματος Α’ Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων κ Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Γκουνέλα,

-την προϊσταμένη του Τμήματος Οργάνωσης Εργασίας και Εκπαίδευσης Κρατουμένων της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Αικατερίνη Παπανικολάου,

-τους συναρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς που υπογράφουν την απόφαση - Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζωή Μακρή και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριο Οικονόμου.

Το 45ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας έρχεται να προστεθεί στα άλλα δύο Δημοτικά Σχολεία σε φυλακές ενηλίκων που λειτουργούν στη χώρα (Κ.Κ. Ελαιώνα Θηβών και Κ.Κ. Κορυδαλλού). Ιδιαίτερα το Δημοτικό Σχολείο Κ.Κ. Κορυδαλλού δημιούργησε θετικό προηγούμενο, αφού ιδρύθηκε με το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Μακάρι, να έχει την ίδια τύχη και το αίτημά μας για δημιουργία ΕΠΑΛ στο Κ.Κ. Λάρισας, το οποίο είναι υπό εξέταση από τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γεώργιο Βούτσινο."