Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δήμου Ελασσόνας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την απουσία δεκαπέντε δημοτικών συμβούλων της παράταξης Ευαγγέλου από την ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων 2022 που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωσή της.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ελασσόνας έχει ως εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξη του κ. Ευαγγέλου στο Δημοτικό Συμβούλιο επιδεικνύει έλλειψη σεβασμού στο θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. Εν προκειμένω, από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση απουσίαζαν 15 δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Ευαγγέλου, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η συνεδρίαση λόγω μη ύπαρξης απαρτίας.

Δεν είναι, όμως, μόνο η απουσία των 15 δημοτικών συμβούλων που συνιστά ασέβεια προς το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά περισσότερο η αδιαφορία και η απαξίωση για την ίδια τη συνεδρίαση, την οποία πρότεινε δημοτικός σύμβουλος της παράταξής τους.

Συγκεκριμένα, η ειδική αυτή συνεδρίαση ορίστηκε μετά από αίτημα του δημοτικού συμβούλου κ. Αντ. Μπίσμπα και στη συνέχεια ο κ. Ευαγγέλου ζήτησε με αίτησή του να μετατεθεί η ημερομηνία της συνεδρίασης, καθώς κωλυόταν για επαγγελματικούς λόγους.

Η χθεσινή απουσία των 15 δημοτικών συμβούλων της παράταξης Ευαγγέλου συνιστά προσβολή στο ίδιο το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποφάσισε ομόφωνα την αλλαγή ημερομηνίας της ειδικής συνεδρίασης, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ. Ευαγγέλου στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και συνιστά εμπαιγμό στο πρόσωπο του Δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων και των πολιτών που παραβρέθηκαν, καθώς δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση για την απόφαση να απέχουν από τη συνεδρίαση. Θα ανέμενε κανείς να εκδώσουν μία ανακοίνωση ως παράταξη, στην οποία θα ανέφεραν τους λόγους της αποχής τους, αλλά δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο...

Παντελής αδιαφορία και απαξιώση προς όλους, και ειδικά τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των νομικών προσώπων και τους υπαλλήλους του δήμου, που για μέρες συγκέντρωναν στοιχεία για τον απολογισμό και προετοίμαζαν την ενημέρωση που ο ίδιος ο κ. Ευαγγέλου είχε ζητήσει να μεταφερθεί στη χθεσινή συνεδρίαση.

Και το πιο εξοργιστικό είναι ότι ο κ. Ευαγγέλου γνώριζε ότι η απουσία τους θα προκαλούσε την ακύρωση της συνεδρίασης, καθώς η διοίκησή μας αριθμεί 20 από τα 41 μέλη του συμβουλίου. Ήταν επομένως σκόπιμη η απουσία των 15 συμβούλων της παράταξης Ευαγγέλου, έτσι ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης των πεπραγμένων και να μην ενημερωθούν οι πολίτες. Όλοι καταλαβαίνουν την προεκλογική σκοπιμότητα...

Ακόμη όμως και έτσι, η παρουσίαση των πεπραγμένων της διοίκησης του Δήμου θα γίνει σύντομα σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία δεν απαιτείται απαρτία, ούτε η συμμετοχή του κ. Ευαγγέλου, αλλά μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες του Δήμου.

Η απαξίωση των θεσμών από την παράταξη Ευαγγέλου έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει με συνέπεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα το έργο της.

Καλό καλοκαίρι με υγεία».