Μία υπέροχη ημέρα γεμάτη οικογενειακή θαλπωρή περάσανε μαθητές, δάσκαλοι, γονείς και συγγενείς, φυτεύοντας δέντρα και ζωγραφίζοντας στο Montessori Farm School.

Μέσα από μία ξεχωριστή πρωτοβουλία οι μικροί μαθητές φύτευσαν μαζί με τους γονείς τους από ένα δέντρο, το οποίο «υιοθέτησαν» και στο οποίο κρέμασαν μία ζωγραφιά-αφιέρωση που κάνανε όλοι μαζί.

Η κάθε οικογένεια φύτεψε το δικό της δεντράκι και κάπως έτσι ο σχολικός οπωρώνας είναι πλέον έτοιμος!

Η συγκεκριμένη δράση, είχε διπλό στόχο. Αφενός την ενεργή συμμετοχή των παιδιών σε περιβαλλοντικό επίπεδο και αφετέρου την αλληλεπίδραση με τους γονείς τους. Η περιβαλλοντική απειλή για τον πλανήτη μας είναι υπαρκτή. Από την υπερθέρμανση του πλανήτη και την ατμοσφαιρική ρύπανση, έως τα τοξικά απόβλητα και τη θαλάσσια μόλυνση.

Είναι όμως αλήθεια ότι λίγοι από εμάς έχουν έρθει σε επαφή με τη φύση, έχουν σκαλίσει το χώμα, έχουν νιώσει ευγνωμοσύνη για αυτή τη Γη που μας προσφέρει απλόχερα τα αγαθά της. Οφείλουμε να είμαστε αυθεντικοί και ειλικρινής απέναντι στα παιδιά μας.

Πρέπει εμείς οι ίδιοι να κοιτάξουμε τον εαυτό μας και να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον. Δε φτάνει απλώς να δώσεις τη ευκαιρία στο παιδί να έρθει σε επαφή με τη φύση. Πρέπει και εσύ ο ίδιος να το έχεις κάνει. Με αυτό το τρόπο πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά του νηπιαγωγείου το κόσμο της φύσης.

Και ενώ μπορεί για το παιδί να είναι μία εύκολη διαδικασία, καθώς είναι στο κύτταρο του ανθρώπου, για τον ενήλικα χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια. Αυτό επιχείρησαν στο MFS να κάνουν και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά!

Στο τέλος της ημέρας, μετά από μία κοπιαστική δεντροφύτευση, όλοι αποχώρησαν χαρούμενοι. Από τη μία, οι δάσκαλοι που προσέφεραν αυτήν την ευκαιρία στα παιδιά τους και ακόμα περισσότερο στους γονείς του σχολείου. Και από την άλλη, τα παιδιά και οι οικογένειές τους που ζήσαν μία μοναδική εμπειρία, δημιουργική, απελευθερωτική, διασκεδαστική. Όλοι πλέον ανυπομονούν για ακόμη περισσότερες δράσεις στο μέλλον!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά!

Τηλ. Επικοινωνίας: 2410 627700, 6970269060