Συμφωνία για τη διάθεση της φετινής παραγωγής, εφόσον βέβαια εξασφαλίσει και τη συγκατάθεση των παραγωγών, έχει κλείσει ο Θεσσαλικός Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου για το σύνολο των ποσοτήτων σκληρού σιταριού (περίπου 5.000 τόνοι) και κριθαριού (περίπου 2.000 τόνοι) που έχει σήμερα στις αποθήκες του.

Η συμφωνία του εν λόγω συνεταιρισμού προχωρά για μια ακόμη φορά με τον γνωστό εμπορικό οίκο Μπαλούκα και προβλέπει για το σκληρό σύνολο τιμής διάθεσης 29 λεπτά το κιλό, δηλαδή καθαρή τιμή για τον παραγωγό στα 27 λεπτά το κιλό.

Είναι σαφές ότι και στην εγχώρια αγορά το κλίμα έχει βελτιωθεί μετά το διαγωνισμό στην Τυνησία που έδωσε 388 ευρώ τον τόνο για φετινά σκληρά σιτάρια πρώτης ποιότητας.

Καλά διασταυρωμένες πηγές αναφέρουν ότι στη συμφωνία υπάρχει πρόβλεψη και για το κριθάρι με καθαρή τιμή για τον παραγωγό στα 16 λεπτά το κιλό.

Αυτό το οποίο θα πρέπει να διευκρινισθεί είναι ότι η τιμή διάθεσης αφορά στο σύνολο της παραγωγής, χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός σε ποιότητες.

Όπως μάλιστα αναφέρει με δηλώσεις του στο Agronews o Γιάννης Κουκούτσης, πρόεδρος του συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, αυτή είναι μια δίκαιη στάση απέναντι στους παραγωγούς καθώς δεν θα πρέπει τα σιτάρια μιας οργάνωσης να χωρίζονται σε προβροχικά και μεταβροχικά, γιατί, αυτό δεν είναι ευθύνη του παραγωγού. Φέτος είναι μεταβροχικά τα δικά σου, το χρόνου θα είναι μεταβροχικά τα δικά μου, δηλώνει χαρακτηριστικά Γιάννης Κουκούτσης.

agronews.gr