Το 8ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου, στο Κουκλοθέατρο στον Μύλο, με τις Μαριονέτες Τζίκας. 

H σκηνή «Μαριονέτες Τζίκας», ιδρύθηκε το 1980 με έδρα τα Τρίκαλα και εμψυχωτή τον Νίκο Τζίκα. Από τη στιγμή της δημιουργίας της μέχρι και σήμερα, έχει συνεχή πορεία στα καλλιτεχνικά δρώμενα. 

Τα τελευταία χρόνια, ο εκπαιδευτικός Χρήστος Τζίκας, επιμελείται τις καλλιτεχνικές παραγωγές επιδιώκοντας τη σύνθεση της επιστημονικής κατάρτισης και της ψυχαγωγικής αισθητικής στο πεδίο της παιδαγωγικής διάστασης του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου μαριονέτας. 

Στο περιεχόμενο της δραστηριότητας περιλαμβάνονται παραστάσεις κουκλοθέατρου, αφηγηματικού θεάτρου μαριονέτας, θεματικά διεπιστημονικά projects μικτών τεχνικών κουκλοθεάτρου, θεωρητικές μελέτες κ.α. 

Παραγωγές της σκηνής «Μαριονέτες Τζίκας» έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και πανελλήνια Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κουκλοθέατρου Καλαμάτας, καθώς και σε θεατρικές σκηνές, φορείς, ιδρύματα, σχολεία, συλλόγους και άλλες πολιτιστικές διοργανώσεις.

   

Πρόγραμμα

Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ώρα 18.00

Κουκλοθεατρική παράσταση «Εναέριες διαδρομές» από τις Μαριονέτες Τζίκας.

Σχοινοβάτες,ακροβάτισσες, πατινέρ, μάγοι και χορευτές, επιχειρούν ένα σάλτο στον κόσμο των θαυμάτων που ξεκινούν πάντα σαν επιθυμίες.

Ο εμψυχωτής Χρήστος Τζίκας, αναλαμβάνει τον ιδιότυπο ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ των μαριονετών και των θεατών, οι οποίοι συμμετέχουν διαδραστικά στην εξέλιξη του σεναρίου.

 

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικίες: Για όλες τις ηλικίες

Η είσοδος είναι δωρεάν

 

Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ώρα 12.00

Κουκλοθεατρική παράσταση «Εναέριες διαδρομές» Μαριονέτες Τζίκας, δεύτερη παράσταση για το κοινό.

 

Διάρκεια: 60 λεπτά

Ηλικίες: Για όλες τις ηλικίες

Η είσοδος είναι δωρεάν

 

Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ώρα 13:30

Παράσταση δρόμου «Μπενού», Μαριονέτες Τζίκας

Ο Μπενού είναι ένα μυθικό πουλί, ένα αρχετυπικό σύμβολο της αρχαίας Αιγύπτου που εμφανίζεται στις μυθολογίες και στους θρύλους της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Περσίας, των Βαλκανικών λαών και της Ελλάδας.

 

Στην παράσταση λήξης του Φεστιβάλ της γιγαντόκουκλας της σκηνής αριονέτες Τζίκας, ο Μπενού ανοίγει ξανά τα φτερά του και προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι επαναμάγευσης, ένα ταξίδι σε μνήμες, ιστορίες και μυστικά αιώνων μέσα από την τέχνη του κουκλοθεάτρου.

 

Διάρκεια: 30΄

Ηλικίες: Για όλες τις ηλικίες

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

 

Λήξη Φεστιβάλ