Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ 2021-2-TR01-KA210-SCH-000047928, με τίτλο «Divorced Family Syndrome İn Students - DİFASİS» πραγματοποιήθηκε από 23 έως 30/4/2023 η 2η και 3η επιμορφωτική συνάντηση στις πόλεις Basiskele και Adana της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, οι αντιπροσωπείες από τα Άδανα της Τουρκίας, την Πολωνία και την Ελλάδα συναντήθηκαν στο Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli/Turkey. Στο χώρο του Başiskele Kaymakamlığı συζήτησαν για τη διάδοση και διαχείριση ποιότητας του έργου, καθώς και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη διασφάλιση της σωστής εκμετάλλευσης και βιωσιμότητας των αποτελεσμάτων του.

   

Επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Kartonsan Bahçecik και το Δημοτικό Σχολείο Seymen, όπου παρακολούθησαν το Παιδικό Φεστιβάλ Seymen - Başiskele αφιερωμένο στο παιδί. Στην αυλή του Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, οι αντιπροσωπείες των χωρών φύτευσαν Δέντρα Μνήμης “DIFASIS”. Πραγματοποίησαν πολιτιστική επίσκεψη στο Aytepe, σε ιστορικά τζαμιά, σε νερόμυλο και στο φράγμα Yuvacık, καθώς και στο Εθνικό Πάρκο Aytepe / Beşkayalar. Επισκέφτηκαν την πόλη İzmit, τη λίμνη Sapanca και Maşukiye.

   

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι από το Basiskele της Τουρκίας, την Πολωνία και την Ελλάδα επισκέφτηκαν τα Adana Ticaret Odası 125, Yıl İlkokulu, Adana,Turkey. Παρακολούθησαν τις εισηγήσεις της Τουρκικής Ομάδας, την παράσταση τουρκικού λαϊκού χορού, απόλαυσαν παραδοσιακές λιχουδιές και ορεκτικά στην αίθουσα δασκάλων, παρατήρησαν τους καλά οργανωμένους χώρους του σχολείου, περπάτησαν στην ιστορική γέφυρα Βάρδας, επισκέφτηκαν την παλιά πόλη των Άδανων (Merkez Park and Mosque, Taşköprü, Ulu Mosque, Ramzanoğlu Madrasa - Big Clock Towerν - Bebekli Church), απόλαυσαν ένα παραδοσιακό γεύμα στο παζάρι Kazancılar, ταξίδεψαν στην πόλη της Ταρσού. Οι εκπαιδευτικοί του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, Ποιμενίδου Ευδοκία και Μπάκου Καλλιόπη επέστρεψαν πλήρεις εντυπώσεων από τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία της τουρκικής ομάδας.