Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA210-SCH-Small-scale partnerships in school education με τίτλο «Outdoor Maths and Science» OMAS και κωδικό : 2021-2-LT01-KA210-SCH-000049221, πραγματοποιήθηκε από 6 έως 10/3/2023 η 3η επιμορφωτική συνάντηση ευρωπαίων εκπαιδευτικών στην Κωνσταντινούπολη και στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, οι αντιπροσωπείες από τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα συναντήθηκαν στα νηπιαγωγεία ATA ILKOKULU και BINBASI NECATIBEY ILKOKULU της Κωνσταντινούπολης, ενώ η αντιπροσωπεία της Πολωνίας παραβρέθηκε σε Νηπιαγωγείο της Αττάλειας.

Να σημειωθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος προέβλεπε τη συνάντηση των αντιπροσωπειών στο Νηπιαγωγείο Zübeyde Hanım Anaokulu της πόλης Diyarbakir της Τουρκίας, αλλά λόγω του καταστροφικού σεισμού, που έπληξε την περιοχή, αποφασίστηκε οι συνεργαζόμενοι οργανισμοί να πραγματοποιήσουν τις δια ζώσης συναντήσεις εναλλακτικά στην Κωνσταντινούπολη και στην Αττάλεια.

Οι αντιπροσωπείες των συνεργαζόμενων χωρών έτυχαν θερμής υποδοχής εκ μέρους των μαθητών και των εκπαιδευτικών των Νηπιαγωγείων της χώρας υποδοχής, οι οποίοι τους ξενάγησαν στους χώρους των σχολείων, παρουσίασαν τον τρόπο διδασκαλίας και συμμετείχαν σε πολιτισμικές δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές.

Επίσης προγραμμάτισαν τις επόμενες δραστηριότητες του έργου, μέσω του online meeting που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εταίρων από το Diyarbakir, την Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια.

Οι εκπαιδευτικοί του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας (ΠΟΚΕΛ) Γιουρούκης Αργύρης, Ποιμενίδου Ευδοκία και Μπάκου Καλλιόπη επέστρεψαν ικανοποιημένοι αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες κι εντυπώσεις.