Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ. στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA210-SCH-Small-scale partnerships in school education, με τίτλο «Outdoor Maths and Science» OMAS και κωδικό : 2021-2-LT01-KA210-SCH-000049221, συμμετείχε στην 4η τελική προγραμματισμένη επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών, στο νηπιαγωγείο VSI Debesu kiemas, Panevezys, LITHUANIA. Η επιμορφωτική συνάντηση των μελών του προγράμματος από τη Λιθουανία, την Τουρκία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στις 22-26 Μαΐου 2023.

Οι αντιπροσωπείες των συνεργαζόμενων χωρών έτυχαν θερμής υποδοχής εκ μέρους των μαθητών και των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου VSI Debesu kiemas, ξεναγήθηκαν στους χώρους του, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και το πρόγραμμα σπουδών.

Στη συνέχεια, οι εταίροι συμμετείχαν σε κοινές εκπαιδευτικές δράσεις στο χώρο του νηπιαγωγείου. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές.

Στη διάρκεια παραμονής τους στην περιοχή Panevezys οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε μάθημα κεραμικής τέχνης, καθώς και σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Šiauliai  και στο Λόφο των Σταυρών. Οι εκπαιδευτικοί του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, Γιουρούκης Αργύρης, Ποιμενίδου Ευδοκία και Μπάκου Καλλιόπη επέστρεψαν αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες, όσον αφορά την ανταλλαγή εκπαιδευτικών πρακτικών στα Μαθηματικά και τις Φυσικές επιστήμες για παιδιά προσχολικής αγωγής.