Τον Οκτώβριο οι δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα είχαν στόχο την ενημέρωση, τη δικτύωση αλλά και την αλληλεγγύη, καθώς η Κινητή Μονάδα συνέχισε να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε ανθρώπους που επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα σε περιοχές της Θεσσαλίας.  

Πιο συγκεκριμένα, η Κινητή Μονάδα διοργάνωσε στη Λάρισα εκδήλωση αλληλεγγύης στην Πλατεία των παλαιών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης για τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της περιοχής, η οποία περιλάμβανε μαζικό αντιτετανικό εμβολιασμό, διανομή φαρμακευτικού υλικού, διανομή αγαθών που συλλέχθηκαν από δωρεές πολιτών, Φορέων και Υπηρεσιών εντός και εκτός της πόλης, μαγείρεμα και διανομή φαγητού από τη Συλλογική Κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος” και μπουφέ από το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. 

Επίσης, παρευρέθηκε με ενημερωτικό περίπτερο στην εκδήλωση “Η μελωδία της αλληλεγγύης” με 43 μέλη της Ολλανδικής Συμφωνικής Ορχήστρας δρόμου “Riccioti Ensemble”, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και μικροσυσκευών για τους πληγέντες συμπολίτες μας, η οποία διοργανώθηκε από την Κίνηση Πολιτών “Λάρισα η πόλη μου”.Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις διασύνδεσης και ενημέρωσης με τις Εργαζόμενες και τη Συντονίστρια της ΜΚΟ ΚάριταςHellas καθώς και με τον Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.  

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διατήρησετη σταθερή της παρουσία στο Βόλο, παρέχοντας φροντίδα σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίησή τους και τη μείωση της βλάβης καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, ενώ τα στελέχη της πραγματοποίησαν συνάντηση με τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Μαγνησίας  “Δίοδος”, με σκοπό την ενημέρωση, τη διασύνδεση και τη συνεργασία. 

Ανάλογη ήταν η παρουσία της Κινητής Μονάδας και στην Καρδίτσα με τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Παυσίλυπο) και τη διάθεση έντυπου υλικού του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Τα στελέχη της Κινητής Μονάδας παρευρέθηκαν στο συσσίτιο “Το Σπίτι της Αγάπης”, όπου ενημέρωσαν τους εξυπηρετούμενους για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, ενώ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στελέχη του Δήμου σχετικά με τον σχεδιασμό νέων δράσεων στην περιοχή. 

Στον Δήμο Τεμπών πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Διευθυντές Γυμνασίου και Λυκείου Πυργετού καθώς και με τον Διευθυντή του Λυκείου Συκουρίου, με σκοπό τη διασύνδεση και την ενημέρωσή τους για τη δράση της Κινητής Μονάδας στην περιοχή και την υλοποίηση του προγράμματος πρόληψης των εξαρτήσεων στη σχολική κοινότητα. Επίσης, με την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και τις Εργαζόμενες του Κέντρου Κοινότητας με σκοπό τη συνεργασία σε κοινές δράσεις καθώς και με τον Δήμαρχο Δήμου Τεμπών με σκοπό την ενημέρωση για τη λειτουργία της Μονάδας και του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και τον προγραμματισμό δράσεων. 

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής. 

   

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κύπρου 103, Τ.Κ.: 41222, Λάρισα

Τηλ.: 2410 555053 & 2410 253936

E-mail: kmlarissa@kethea-exodos.gr