Προκαλεί εντύπωση, αλγεινή βεβαίως, η ευκολία με την οποία, μικρά κόμματα που ευαγγελίζονται δικαιοσύνη και καλύτερες ημέρες για τον λαό, αντικατέστησαν εκλεγμένους υποψηφίους τους με άλλους πιο αρεστούς στις ηγεσίες τους.
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του κόμματος Νίκη, που εκπαραθύρωσε την πρώτη του ψηφοδελτίου σε σταυρούς Βασιλική Ζιάκα, για να φέρει στη Λάρισα, από το ψηφοδέλτιο της Κορίνθου, τον Γιώργο Ρούντα, ώστε αν μπει στη Βουλή να τον εκλέξει βουλευτή.
Μάλιστα, για την ειρωνεία του πράγματος, η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νίκη, ζητώντας τη στήριξη των Λαρισαίων στο πρόσωπο του Ρούντα, αναφέρει ότι «από το καταστατικό της, η ΝΙΚΗ δεν είναι ένα ακόμη κόμμα που με δωροδοκίες ή προσωπικές διευκολύνσεις, θα επιδιώξει να μαζέψει περισσότερες ψήφους…»
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Ρούντας που φυτεύτηκε στη Λάρισα, είναι παλιός Δαπίτης εποχής Παπανικολάου, 42 ετών, δικηγόρος, και καταρτισμένος από ό,τι φαίνεται στο βιογραφικό του.
Όπως γράφουν τα ΝΕΑ είναι «εξαιρετικά δραστήριος στην οργάνωση “Ενωμένη Ρωμηοσύνη” και μέγας ακτιβιστής κατά των αμβλώσεων και των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών».
Αν είναι να γίνουμε Ιράν της ορθοδοξίας, τότε βοήθειά μας…

Κώστας Τόλης εφ. ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)