«Όλοι μαζί οφείλουμε να αντισταθούμε κατά κάθε μορφής διάκρισης και κοινωνικού αποκλεισμού απέναντι στα άτομα με αυτισμό και αυτό ακριβώς υποδηλώνει η παρουσία μας εδώ σήμερα. Οι συμπολίτες μας, παιδιά και ενήλικες , που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού είναι εδώ, δίπλα μας , μαζί μας και χρέος μας είναι ως Πολιτεία και ως κοινωνία να δημιουργήσουμε όλες τις κατάλληλες συνθήκες για την ουσιαστική ενσωμάτωσή τους.»

Τα παραπάνω λόγια ανέφερε, επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός παραβρέθηκε στον αγώνα «Run for Autism» , ο οποίος πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Επιπλέον, παραβρέθηκε και στον 9ο Μαραθώνιο Zumba Fitnes, “Zumpathon”, στο κλειστό στάδιο Αλκαζάρ, ο οποίος διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το δήμο Λαρισαίων και το δήμο Τεμπών. Οι δύο αυτές εκδηλώσεις διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό.

Κλείνοντας, ο κ. Καπετάνος ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού και στις οικογένειές τους.

Το μήνυμα για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αποδοχή και κυρίως συμπερίληψη πρέπει, ωστόσο, να το διαδίδουμε όλοι μαζί, κάθε μέρα του χρόνου. Οφείλουμε όλοι μας να υποστηρίζουμε τους συνανθρώπους μας με αυτισμό και τις οικογένειές τους για την ομαλή ένταξη στην κοινωνία μας, για ένα μέλλον καλύτερο για όλους μας.

Δράσεις όπως οι σημερινές συντείνουν προς αυτό τον σκοπό. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές των συγκεκριμένων εξαιρετικών και αναγκαίων πρωτοβουλιών.»