Τέσσερα (4) είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που καταγράφονται στον νομό Λάρισας, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ. 

Τα τρία κρούσματα καταγράφονται στον Δήμο Λαρισαίων, ενώ ένα κρούσμα τον Δήμο Φαρσάλων, με τους ασθενείς να είχαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό). Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση.

Μετά την καταγραφή των κρουσμάτων ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Φαρσάλων ανήκουν στην κατηγορία των επηρεαζόμενων περιοχών, ενώ ο Δήμος Κιλελέρ παραμένει στην κατηγορία των περιοχών υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με την πρόταση της Ομάδας Εργασίας (ΟΕ) για την λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου που υιοθέτησε ο ΕΟΔΥ. 

Κατά την τελευταία εβδομάδα στον Δήμο Λαρισαίων καταγράφηκε ένα ακόμη κρούσμα, ενώ στον Δήμο Φαρσάλων καταγράφεται το πρώτο στην περιοχή. Στην Θεσσαλία, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, τα περισσότερα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου καταγράφονται στον νομό Καρδίτσας που έχει φθάσει πλέον στα 13, ενώ 3 κρούσματα καταγράφονται στον νομό Τρικάλων.  

Από την αρχή της περιόδου 2023, μέχρι τις 14/08/2023 (ώρα 14.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά σαράντα (40) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα τριάντα επτά (37) κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τρία (3) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν δεκαεννέα (19) νέα κρούσματα.

Έχουν καταγραφεί τέσσερις (4) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 78 ετών (διάμεση ηλικία
θανόντων= 83 έτη).