Απόλυτα ικανοποιημένος από την τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης 4.1.5. (Σχέδια Βελτίωσης) που ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, καθώς με την εξέλιξη αυτή ικανοποιείται ένα αίτημα της νυν Περιφερειακής Αρχής.

Να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατανέμονται 36.500.000 €, το υψηλότερο κονδύλι απ΄ όλες της Περιφέρειες της χώρας.

Ο Κώστας Αγοραστός αναφέρει: Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και ιδιαίτερα τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για την απόφασή να αυξηθεί ο προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης και να ικανοποιηθούν οι 601 αιτήσεις που υποβλήθηκαν από Θεσσαλούς ενδιαφερόμενους για το αναπτυξιακό αυτό πρόγραμμα. Η Θεσσαλία έχει ανάγκη επενδύσεων σε εξοπλισμούς και μηχανήματα, ιδιαίτερα μετά τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου. Από την πρώτη στιγμή της κρίσης είχα ζητήσει από τον Υπουργό την πλήρη στήριξη των θεσσαλών παραγωγών. Η αύξηση του προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης είναι ένα από τα πολλά αποφασιστικά βήματα που γίνονται από την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή. Τέλος ευχαριστώ τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για τις γρήγορες αξιολογήσεις των αιτήσεων. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι στηρίζουμε τους ανθρώπους της παραγωγής».