To χρονικό διάστημα από 24 έως 29 Οκτωβρίου 2023, στην πόλη της Αθήνας και στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (International Police Association), το 66ο Παγκόσμιο Συνέδριο (I.P.A. WC 2023) της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, με την συμμετοχή εκπροσώπων Αστυνομικών από (68) Χώρες μέλη, από τις πέντε Ηπείρους. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων και των επισκεπτών ξεπέρασε τα (350) άτομα.

Το παρόν έδωσαν από την Τοπική Διοίκηση Λάρισας ο Πρόεδρος κ. Καλαμπούκας Αχιλλέας ως ταμίας του Εθνικού Τμήματος αλλά και η Γ. Γραμματέας κα. Λιάκου Αφροδίτη συνοδευόμενη από την Αν. Γ. Γραμματέα κα. Χαρετίδου Μαρία.

Μετά την λήξη του Συνεδρίου και από 29 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2023, έλαβε χώρα η Παγκόσμια Εβδομάδα Φιλίας μελών Ι.Ρ.Α., με την συμμετοχή (80) περίπου συναδέλφων, η οποία ολοκληρώθηκε, ομοίως με απόλυτη επιτυχία, και στην οποία τέθηκε ως επικεφαλής ο Ταμίας του Εθνικού Τμήματος κ. Καλαμπούκας Αχιλλέας.

Από το πρόγραμμα την ανωτέρω εβδομάδας δεν θα μπορούσε να λείπει η ξενάγηση στην πόλη μας, όπου οι ξένες αποστολές επισκέφθηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας προκειμένου να γνωρίσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό μέσα από την ιστορική εξέλιξη του στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Ενώ εν συνεχεία γνώρισαν τον τόπο μας μέσα από τους πίνακες που κοσμούν την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Κατά την άφιξη τους την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, τους υποδέχθηκαν οι ανωτέρω όπως και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ζάχος Σωτήριος με τον Αν. Ταμία κ. Ζουρλαδάνη Δημήτριο, όπου τους προσέφεραν παραδοσιακά προϊόντα, ενώ οι συμμετέχοντες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις, τις οποίες ευχόμαστε να διαδώσουν σε όλα τα μέρη του κόσμου!!

Τέλος νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδία μας τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Τουφεξή Γεώργιο αλλά και την κα. Δεληγιάννη Ιωάννα της Δημοτικής Πινακοθήκης, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας και βοήθησαν στην προβολή του πολιτισμού μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Θα ήταν παράλειψη μας να μην ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την εταιρία τροφίμων BRETAS E.Π.Ε που στέκεται συνεχώς δίπλα μας, αρωγός σε κάθε ενέργεια μας, αλλά και το Δ.Σ του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος που μας εμπιστεύθηκε.