Μετά από 22 αιώνες σιωπής στις κερκίδες του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκαν για πρώτη φορά θεατές.
Μια ιστορική βραδιά που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Θεσσαλία.

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία έκανε μια αναδρομή στην μέχρι σήμερα προσπάθεια ανάδειξης και επαναλειτουργίας του θεάτρου. Εμφανώς συγκινημένη η υπουργός τόνισε ότι «αποτελεί για μένα μεγάλη χαρά και τιμή που είμαι παρούσα σε μια τόσο σημαντική στιγμή για τη Λάρισα και τους πολίτες της, κατά την οποία το Αρχαίο Θέατρο, ένα τόσο ιστορικό μνημείο παραδίδεται στο κοινό». Επισήμανε μάλιστα ότι «το συγκεκριμένο αρχαίο Θέατρο είναι από τα ελάχιστα μνημεία που βρίσκονται όχι απλώς κοντά αλλά στην καρδιά της πόλης» ευχαριστώντας όλους τους αρμόδιους φορείς για την σημαντική προσπάθεια που έχουν καταβάλει τα τελευταία χρόνια.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο περειφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο "δέος και τη συγκίνηση που διακατέχουν όσους βρίσκονται εδώ απόψε". Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι τo Θέατρο Λάρισας είναι μια μοναδική περίπτωση Αρχαίου Θεάτρου που αναδύθηκε από τα σπλάχνα της πόλης, στην καρδιά του αστικού της ιστού. Και αυτή η αλήθεια γύρω μας δεν αφορά μόνο τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, αλλά και ένα πολύ μεγαλύτερο, παγκόσμιο κοινό που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το Εμβληματικό Μνημείο στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν".

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλίες της συμφωνικής ορχήστρας Λάρισας υπό την διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη, και της Εστουδιαντίνας της Νέας Ιωνίας υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Στις κερκίδες του θεάτρου, μεταξύ των 800 θεατών, βρέθηκαν ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης και αρκετοί αξιωματούχοι της πόλης.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr