Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση του έργου τοποθέτησης των νέων μαρμάρινων εδωλίων στο κοίλο του αρχαίου θεάτρου Λάρισας, εκτός των τεσσάρων τελευταίων σειρών του, οι οποίες δεν είχαν συμπεριληφθεί στην παρούσα φάση του έργου. Η συγκεκριμένη εργασία ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο, αλλά το τελευταίο εξάμηνο πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της, καθώς τοποθετήθηκαν τα 194 από τα 240 μέλη που προβλέπονταν στη σχετική μελέτη.

Το έργο αποκατάστασης του θεάτρου της Λάρισας επικεντρώνεται πλέον στη συντήρηση των αρχαίων εδωλίων και ιδιαίτερα στην πλήρωση των κενών που αυτά παρουσιάζουν λόγω παλαιών σπασιμάτων και της φθοράς του χρόνου. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί που αφορούν στην παραλαβή των νέων μελών για την αποκατάσταση του σκηνικού οικοδομήματος (τοποθέτηση νέων πωρόλιθων στους τοίχους της σκηνής και ανάκτηση της πρόσοψης του μαρμάρινου προσκηνίου της με αρχαία και νέα μέλη), οι οποίοι προβλέπεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη άνοιξη.

Όλες οι εργασίες στο μνημείο, που είναι ενταγμένες στο ΕΣΠΑ 2014-20 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εκτελούνται από έμπειρους συντηρητές και εργατοτεχνίτες, υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εφορείας, κ. Σταυρούλας Σδρόλια, και της πενταμελούς ομάδας επίβλεψης του έργου, αποτελούμενης από μηχανικούς του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων& Μελετών, αρχαιολόγους του Τμήματος Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και συντηρήτριας του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.