Η ψυχολογία του κάθε ανθρώπου πολλές φορές του παίζει παιχνίδια, καθώς υπάρχουν μέρες που αδημονεί να γυρίσει στο σπίτι του, να απολαύσει την ησυχία και την γαλήνη του χώρου του ενώ ταυτόχρονα ασχολείται με δραστηριότητες που τον ευχαριστούν. Άλλες φορές πάλι επιστρέφει στο σπίτι και νιώθει ότι οι τοίχοι τον πλακώνουν και δεν υπάρχει τίποτα το ουσιαστικό ή το ενδιαφέρον που μπορεί να κάνει εκεί μέσα. 

 

Αν αισθάνεσαι εγκλωβισμένος μέσα στο σπίτι, έχεις πατήσει στο σωστό άρθρο. Παρακάτω θα βρεις 4 απλές προτάσεις με τρόπους για να γεμίσεις τον χρόνο σου και να μην αισθανθείς ότι πήγε στράφι το απόγευμα ή το βράδυ σου. 



1.   Μάθε τι συμβαίνει στον έξω κόσμο

 

Το πρώτο και κύριο πράγμα που είναι καλό να κάνεις μόλις βρίσκεις λίγο ελεύθερο χρόνο μέσα στην μέρα σου είναι να ενημερώνεσαι για τις εξελίξεις στον κόσμο και την Ελλάδα. Ειδικά στην εποχή μας — με πανδημίες, πολέμους και γυναικοκτονίες —  είναι υποχρέωση κάθε πολίτη να μαθαίνει για όλα αυτά τα ιστορικής σημασίας γεγονότα, να χρησιμοποιεί την κρίση σου και να μην δέχεται παθητικά τα όσα συμβαίνουν. Είναι σημαντικό να επιλέγεις να ενημερώνεσαι για την επικαιρότητα από ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ και άλλες έμπιστες φυλλάδες και πλατφόρμες, ώστε να μην πέφτεις θύμα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας. 



2.           Δουλειές του Σπιτιού

 

Περνάς καλύτερα μέσα στο σπίτι όταν αυτό είναι καθαρό και τακτοποιημένο. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική να παίζει και κάνε όσες περισσότερες δουλειές μπορείς. Ίσως στην αρχή να μην έχεις διάθεση, αλλά όσο θα βλέπεις πόσο όμορφο αρχίζει να φαίνεται το σπίτι σου τόσο πιο πολύ δεν θα θέλεις να σταματήσεις μέχρι να είναι λαμπίκο. Ευκαιρία, μάλιστα, να κάνεις κάτι και για εκείνες τις βλάβες που κάνουν την ζωή σου δύσκολη. Είτε μπορείς να φτιάξεις το ράφι που έπεσε, να κατασκευάσεις την βιβλιοθήκη που αγόρασες είτε ήρθε η ώρα να καλέσεις έναν μάστορα για επισκευές πλυντηρίων ρούχων από arximastoras.gr ή για οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή «σου κάνει νερά».



3.           Ασχολήσου με τον πιο παραμελημένο χώρο του σπιτιού 

 

Σε όλα τα σπίτια υπάρχει ένα δωμάτιο ή ένας χώρος που οι ιδιοκτήτες είχαν πει ότι θα έφτιαχναν αργότερα, αλλά αυτό το αργότερα δεν ήρθε ποτέ. Είναι ευκαιρία τώρα λοιπόν να αρχίσεις να σκέφτεσαι την ιδανική διακόσμηση για το συγκεκριμένο χώρο. Μια αναζήτηση στο ίντερνετ για εικόνες με το στυλ της εσωτερικής διακόσμησης που θα ήθελες θα σου δώσει την έμπνευση που χρειάζεσαι. Επίσης, το διαδίκτυο θα σου είναι χρήσιμο για να βρεις διακοσμητικά και έπιπλα που θα είναι απαραίτητα για τον χώρο αυτό. Για παράδειγμα αν θέλεις να ανανεώσεις τον κήπο σου, σίγουρα θα χρειαστεί να αναζητήσεις ομπρέλες κήπου στο ombreles.gr, γλάστρες με λουλούδια και ένα σαλόνι κήπου. 



4.           Δοκίμασε ένα νέο χόμπι

 

Πόσες φορές σκέφτηκες ότι θα ήθελες να μάθεις μια ξένη γλώσσα ή να κάνεις γυμναστική στο σπίτι; Πόσες συνταγές έχεις αποθηκεύσει στο κινητό σου αλλά δεν τις έκανες ποτέ; Ανάλογα με τα κέφια της στιγμής, μπορείς να ασχοληθείς με ένα χόμπι που πάντα έλεγες ότι ήθελες να κάνεις αλλά κάτι σε σταματούσε. Το γεγονός ότι είσαι μόνη σου στο σπίτι σού δίνει την ελευθερία να δοκιμάσεις ό,τι δραστηριότητα θέλεις, χωρίς το άγχος να εντυπωσιάσεις κάποιον δάσκαλο ή να ακολουθείς τον ρυθμό μιας ολόκληρης τάξης.