Για την συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και για την τεχνική σύσκεψη που έλαβε χώρα με στόχο την επόμενη ημέρα στη Θεσσαλία, μετά τις πλημμύρες, αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Φαρσάλων και Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Μάκης Εσκίογλου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Εσκίογλου έγραψε τα εξής: «Συμμετείχα στην τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όπου η Ολλανδική Εταιρεία «HVA» παρουσίασε το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της Θεσσαλίας.

Κύριο μέλημα μας είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής έναντι μελλοντικών κινδύνων και πλημμυρών. Πρέπει να ληφθούν διαρθρωτικά μέτρα για την προάσπισης της ζωής των κατοίκων καθώς και προστασίας της περιουσίας τους.

Με την κακοκαιρία «DANIEL» καταστράφηκε πλήθος καλλιεργειών στα πλέον γόνιμα πεδινά και αρδευόμενα εδάφη της Θεσσαλίας.

Ήδη δημοπρατήσαμε το φράγμα Διλόφου στη θέση «Κακλιτζόρεμα». Μετά τον «ΙΑΝΟ» αντιλήφθηκα ότι πρέπει να υλοποιηθούν έργα υποδομής πολλαπλού σκοπού στον ορεινό όγκο του Δήμου Φαρσάλων και γι’ αυτό υπέβαλα προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τα δύο φράγματα στο «Λουτσιακόρεμα» και στο «Κακλιτζόρεμα».

Αυτά τα δύο φράγματα σε συνδυασμό με το φράγμα της Σκοπιάς στο «Παλαιοδερλί» θα καταφέρουν να συγκρατήσουν μέρος του υδάτινου όγκου και να πραστατεύσουν τα πεδινά του Δήμου μας».