Το Μουσικό Σχολείο Λάρισας με 44 μαθητές λυκείου, με επικεφαλής την εκπαιδευτικό και υποδιευθύντρια κ. Κολοβού Αγαθή και συνοδούς εκπαιδευτικούς τους κ. Γκούτζιου Αφροδίτη, Νίκου Δημήτριο και Ντριγκόγια Παναγιώτα, πραγματοποίησε εκπαιδευτική μετακίνηση στο CERN, το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακής Φυσικής που βρίσκεται στη Γενεύη της Ελβετίας και μελετά τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των υποατομικών σωματιδίων.

Η εκπαιδευτική μετακίνηση ξεκίνησε με την άφιξη στο Μιλάνο της Ιταλίας, όπου οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Σκάλα του Μιλάνο, ένα από τα πιο διάσημα οπερετικά θέατρα στον κόσμο όπως και περιηγήθηκαν στην πλατεία PiazzaDuomo, τον ομώνυμο καθεδρικό Ναό Duomo και την GalleriaVittorioEmanueleII. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας LeonardodaVinci, που στεγάζεται σε ένα μοναστήρι του 16ου αιώνα και όπου οι μαθητές είδαν την εξέλιξη διαφόρων εφευρέσεων, όπως το τηλέφωνο και η τηλεόραση, καθώς και μία έκθεση με αναπαράσταση εφευρέσεων του ντα Βίντσι.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Chamonix, το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Γαλλίας, στο οποίο τελέστηκαν οι πρώτοι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 1924, ενώ οι επόμενες δύο ημέρες ήταν αφιερωμένες στην επίσκεψη στο CERN, όπου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο της σύγχρονης επιστήμης και με Έλληνες και ξένους καταξιωμένους επιστήμονες. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και κατέβηκαν σε βάθος 100 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, όπου παρακολούθησαν πείραμα που αφορούσε τις αμέτρητες συγκρούσεις πρωτονίων και τη συνακόλουθη έκλυση ενέργειας. Στη Γενεύη επίσης πραγματοποιήθηκε περιήγηση στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών και στη“σπασμένη σκάλα”,το γνωστό γλυπτό  που είναι αφιερωμένο στα θύματα του πολέμου. Επίσης, ακολούθησε επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου και την παλιά πόλη, όπου βρίσκεται το σπίτι που έζησε ο Ι. Καποδίστριας, ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας κι εμπνευστής του συστήματος των καντονιών, με το οποίο διοικείται η Ελβετία έως και σήμερα. Η ημέρα έκλεισε με περιήγηση στη «Βενετία της Γαλλίας», το μεσαιωνικό Annecy με την υπέροχη λίμνη και τα γραφικά σοκάκια και κανάλια της παλιάς πόλης.

Την τελευταία ημέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων στη Λωζάνη, το οποίο φιλοξενεί εκθέματα από όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αναβίωσή τους το 1896 στην Αθήνα έως και σήμερα, με την Ελλάδα να έχει κύρια θέση από την πρώτη έκθεση με θέμα την ιστορία των αγώνων. Επίσης οι μαθητές περιηγήθηκαν στο κέντρο της Λωζάνης, είδαν το ξενοδοχείο όπου υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης το 1923 κι επισκέφθηκαν τον Καθεδρικό ναό της NotreDame. Τέλος, πραγματοποιήθηκε στάση στο δημοφιλές μεσαιωνικό κάστρο ChatondeChillon στο Μοντρέ, στη λίμνη της Γενεύης.

Οι μαθητές επέστρεψαν στην Ελλάδα ενθουσιασμένοι, γεμάτοι νέες γνώσεις, όμορφα συναισθήματα κι εμπειρίες, έχοντας επισκεφθεί μερικούς από τους πιο σημαντικούς οργανισμούς και όμορφες πόλεις της Ευρώπης.