To ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο καλείται να λειτουργήσει ο κατασκευαστικός κλάδος περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο γενικός γραμματέας του ΤΕΕ κεντροδυτικής Θεσσαλίας Αχιλλέας Κέλλας.

Ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε σε “απανωτά καίρια πλήγματα που δέχθηκε η οικοδομική δραστηριότητα”  τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από την εποχή των μνημονίων που “πάγωσαν” την αγορά και συνεχίστηκαν, μετά  από μια μικρή ανάταση,  με την πανδημία και τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως τόνισε: “Οι ανατιμήσεις σε βασικά οικοδομικά υλικά οι οποίες ξεκίνησαν λόγω ελλείψεων στη αγορά που προκάλεσε η πανδημία, ακολουθούν με την έναρξη του πολέμου σταθερά ανοδική πορεία και μόνο το τελευταίο διάστημα υπολογίζονται στο 10-20%”.

“Δεν μιλάμε για μείωση του ποσοστού κέρδους για τους κατασκευαστές αλλά για αδυναμία να καλύψουν το ίδιο το κόστος των κατασκευών” δήλωσε χαρακτηριστικό ο κ. Κέλλας, σημειώνοντας παράλληλα την ρευστότητα που επικρατεί στην αγορά, με τις τιμές να αλλάζουν καθημερινά.

“Εαν ο πόλεμος συνεχιστεί και μαζί του η κρίση θα δούμε δημόσια έργα αλλά και οικοδομές να μένουν στη μέση…” σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΤΕΕ.

ertnews.gr