Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Γ. Ντσούνο και Χρ. Κούτρα, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. Στις ερωτήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε τα εξής:

«Οι άναρθρες κραυγές δεν συνηγορούν στο να βρεθεί η αλήθεια. Εδώ υπάρχει μια “λερωμένη φωλιά”, που δυστυχώς δεν θέλουν να καθαρίσει.

Το ΠΑΣΟΚ κράτησε θέση θεσμικού εγγυητή. Η Δημοκρατία χρειάζεται ανένδοτους αγώνες, δεν μπορεί κανείς “να μαδά μαργαρίτες”, όπως πράττει η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή.

Υπάρχει το υπαρκτό δεδομένο παρακολούθησης πολιτικού προσώπου, αυτό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, και από την ΕΥΠ και τον Predator.

Εάν η Κυβέρνηση δεν είχε καμία ανάμειξη, για ποιο λόγο πέταξε “στις καλένδες” την Εξεταστική Επιτροπή, απέρριψε όλους τους ουσιώδεις μάρτυρες που προτείναμε, όπως τον εκπρόσωπο της Intellexa, και συσκότισε πλήρως το θέμα;

Υπήρξε μια εμφανέστατη αγωνία, να συσκοτίσει την υπόθεση παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη. Το Νομοσχέδιο, που η Κυβέρνηση επιχαίρει πως έθεσε προς διαβούλευση, για τη διαδικασία άρσης του απορρήτου και την ΕΥΠ, στο Άρθρο 4 αναφέρει ότι ο παρακολουθούμενος πλέον θα ενημερώνεται μετά την πάροδο τριών ετών.

Πρόκειται για “φωτογραφία” Ανδρουλάκη, για να μην μάθει πριν από τις εκλογές απολύτως τίποτα. Αλλά και μετά τα τρία χρόνια, θα μαθαίνει μόνο για το εάν παρακολουθήθηκε και πότε, δηλαδή ένας άνθρωπος δεν θα πληροφορείται ποτέ την αιτιολογία της παρακολούθησής του. Με αυτόν τον τρόπο, οι τετρακόσιες παρακολουθήσεις μπορούν να γίνουν 18.000, 58.000 και όσες χιλιάδες θέλει το σύστημα.

Το “δια ταύτα” εδώ είναι ότι τους πιάσαμε “με τη γίδα στην πλάτη”.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα, εμείς δεν υιοθετούμε τίποτα ούτε απορρίπτουμε τίποτα, τονίζουμε ότι απαιτείται όλα θεσμικά να διερευνηθούν.

Αντί για άρση του απορρήτου, η Ν.Δ. εμμένει να κουκουλώνει την υπόθεση, τι φοβάται;»