Η βουλευτής Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη, σε ανακοίνωσή της για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρει τα εξής: 

"Το κουδούνι του σχολείου, δυστυχώς, δεν χτύπησε φέτος στην ώρα του για τα παιδιά της Θεσσαλίας, όπως συνέβη με τα υπόλοιπα παιδιά της Ελλάδας δύο εβδομάδες πριν.

Η παρατεταμένη σιωπή του σχολικού κουδουνιού στον τόπο μας ήταν, όμως, εκκωφαντική.

Γιατί σήμαινε πως πολλά από τα παιδιά του τόπου μας φιλοξενούνταν μακριά σε συγγενείς και φίλους ή έμεναν σε γήπεδα και δομές για τους πλημμυροπαθείς.

Ορισμένα από αυτά ήρθαν αντιμέτωπα με το φάσμα της φτώχειας και της έλλειψης βασικών αγαθών και υπηρεσιών, κάτι που ίσως δεν είχαν αναγκαστεί να ξανα-αντιμετωπίσουν στη ζωή τους.

Ή ακόμη χειρότερα πιθανόν να έχασαν και Ανθρώπους τους.

Είναι πάντοτε δύσκολο να ανακαλύπτεις την τραγικότητα της ζωής και την απουσία ενός οργανωμένου κράτους, τόσο νωρίς στη ζωή σου.

Χρέος όλων μας απέναντι σε αυτά τα παιδιά, των οποίων το μέλλον τους εμείς υποθηκεύσαμε, είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να τους θυμίσουμε πώς να ξανα-είναι παιδιά.

Οφείλουμε να κάνουμε ξανά τον τόπο μας κατοικήσιμο και να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στους κατοίκους του.

Και η επαναλειτουργία των σχολείων μας, είναι κομβική για αυτό.

Έστω και με καθυστέρηση, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στα θεσσαλικά σχολεία- σε όσα τουλάχιστον η νέα , χθεσινή κακοκαιρία το επιτρέπει - σημαίνει ότι η ελπίδα είναι ακόμη εδώ.

Καλή σχολική χρονιά, σε όλα τα παιδιά μας, με το καθαρό και άδολο βλέμμα τους να συνεχίσουν να βλέπουν την ομορφιά της ζωής, ακόμη κι αν αυτή περιστασιακά θολώνει μέσα στις λάσπες.."