Δύο φορτηγά, γεμάτα παλέτες με νερά, απέστειλε στους πληγέντες της Θεσσαλίας το Δ.Σ. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες, τα όσα πρωτόγνωρα διαδραματίζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την χώρα μας και κυρίως τις περιοχές της Θεσσαλίας, όπου πολλοί συνάνθρωποι μας αλλά και πολλά μέλη μας δοκιμάζονται, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αμέτοχη την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών.

Έτσι, το Δ.Σ. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) μας, απέστελλε δύο (2) φορτηγά γεμάτα παλέτες με νερά (μιας και οι ανάγκες σε νερό ήταν και παραμένουν μεγάλες), που διατέθηκαν άμεσα σε συνανθρώπους μας στην Θεσσαλία, σε συνεργασία πάντοτε με τις Τοπικές μας Διοικήσεις: Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, καθώς και με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας. θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όμως και την εταιρεία NU AQUA για την άμεση ανταπόκριση της, την συνεργασία και την δωρεάν διάθεση των μισών φιαλών νερού EONIO, προς του συνανθρώπους μας.

Επίσης, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της πρωτόγνωρης αυτής καταστροφής, με επείγουσα ανακοίνωσή μας προς τις Τοπικές Διοικήσεις μας, ξεκινήσαμε την συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να συνδράμουμε στο μέτρο του δυνατού συναδέλφους και συμπολίτες μας.

Τέλος, με έγγραφό μας προς το Δ.Σ. του Παγκοσμίου Τμήματος Ι.Ρ.Α., αιτηθήκαμε κατεπείγουσα οικονομική βοήθεια στήριξής των πλημμυροπαθών, καθώς και την αποστολή του αιτήματός μας προς τα (68) Κράτη μέλη, για παρόμοια οικονομική συνδρομή.

Μέσα σε όλο αυτό το «θολό τοπίο της δοκιμασίας» των συνανθρώπων μας, έρχεται μία «αχτίδα αισιοδοξίας», βλέποντας ότι στα δύσκολα οι Έλληνες γίνονται μια γροθιά και συμπαραστέκονται ποικιλοτρόπως ο ένας στον άλλον, έμπρακτα, με την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό τους.

Η Ένωσή μας, μέσω του εθελοντισμού και των ποικιλόμορφων δράσεων της αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην Κοινωνία και την Αστυνομία, αναδεικνύοντας το κοινωνικό και ευαίσθητο πρόσωπο του Έλληνα Αστυνομικού και με την στήριξη όλων, θα συνεχίσει να αγωνίζεται τα ιδεώδη των σκοπών που υπηρετεί.

Σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, η στήριξη μας προς τον συνάνθρωπο είναι απαραίτητη και εξαιρετικά σημαντική.

Συνεχίζουμε…»