Ο Δήμος Φαρσάλων ανακοινώνει ότι εκδόθηκε η με αριθμ. 20875/ Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./Α.325 (ΦΕΚ 5813/Β΄ /4-10-2023) Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) σχετικά με την οριοθέτηση περιοχών και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναγράφονται στη με αριθμ. οικ. ΔΑΕΦΚ–ΚΕ/ 3073/Α321/16.4.2020 (ΦΕΚ τεύχος Β΄1577/24.4.2020) απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες αφορά κτήρια (κατοικίες, βοηθητικούς χώρους, οικιακές αποθήκες, ιερούς ναούς, κτίρια επαγγελματικής χρήσης, κτίρια κοινωφελούς χρήσης, κτηνοτροφικές μονάδες, στάβλους, επαγγελματικές αποθήκες, αγροικίες εποχικής χρήσης και κλειστούς χώρους στάθμευσης κ.α.) που ανήκουν σε περιοχές του Δήμου Φαρσάλων της ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα Ενιπέα, Ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα Φαρσάλων, Κοινότητες Βαμβακού και Σιτοχώρου της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα και Κοινότητες Διλόφου και Ναρθακίου της Δημοτικής Ενότητας Ναρθακίου).

Σύμφωνα με το προαναγραφόμενο ΦΕΚ το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτήρια από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.) η οποία αποκαλείται «αρμόδια υπηρεσία».

Οι πληγέντες ιδιοκτήτες κτηρίων που ενδιαφέρονται για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (Σ.Σ.) πρέπει να υποβάλουν αίτηση που θα συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας, ως αρμόδια υπηρεσία, σύμφωνα με τις προθεσμίες που ορίζονται στα αναφερόμενα ΦΕΚ.

Στοιχεία αποστολής-επικοινωνίας:

Ταχ. Δ/νση: Ι. Κόνιαρη 43, Τ.Κ. 11471, Αθήνα Τηλ. Κέντρο: 2108704700 Ε-mail: daefk@ggde.gr