Με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με σκοπό να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους θα προσέλθει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η 15μελης αντιπροσωπεία των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο στόχος των αγροτών είναι να εκπροσωπηθούν όλες οι περιοχές και όλοι οι κλάδοι του πρωτογενούς τομέα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν έξι άτομα από τον Έβρο και τη Μακεδονία, έξι από Θεσσαλία και Μαγνησία, δύο από Στερεά Ελλάδα και ένα από Πελοπόννησο, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Ένα σημείο που οι αγρότες είναι ανυποχώρητοι είναι το κόστος παραγωγής. Θα επιμείνουν στο αίτημα για αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία και για φθηνό αγροτικό ρεύμα με τιμή 7 λεπτά στην κιλοβατώρα, από τα 15 λεπτά που βρίσκεται τώρα, και στις κατώτατες εγγυημένες τιμές των προϊόντων τους.

«Εάν την Τρίτη που θα γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν έρθουν οι κατάλληλες απαντήσεις που περιμένουμε, όλοι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε όλη τη χώρα», λένε οι αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στο ραντεβού με τους αγρότες την Τρίτη με διάθεση να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά τους, κάτι που έως σήμερα δεν το έχει καταφέρει, καθώς όσα μέτρα έχουν ληφθεί χαρακτηρίστηκαν ως ασπιρίνη στα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Οι αγρότες παραμένουν σε εγρήγορση και οι μηχανές των τρακτέρ παραμένουν αναμμένα παρά τη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου αγρότες από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική στη 13:00 θα κλείσουν το Δερβένι και τα Νέα Μουδανιά.

Στις 14:00 οι αγρότες του Αγρινίου σε συνεργασία με αγρότες της Αχαΐας αναμένεται να ανοίξουν τα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Χθες Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους κατέβηκαν στις κεντρικές πλατείες των πόλεων ενώ προχώρησαν και σε αποκλεισμούς δρόμων.

Συγκεκριμένα, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας πέταξαν γάλα, σιτάρι και σανό στο δρόμο και επέστρεψαν στα μπλόκα της περιοχής.

Την Κυριακή θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00.

Στο μπλόκο της Καρδίτσας περιόδευσε χθες Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ο Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησε με τους αγρότες που έχουν στήσει το μπλόκο τους στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 και συμμετείχε σε σύσκεψη με τους επικεφαλής του μπλόκου.

«Οι άνθρωποι μοχθούν εδώ και χρόνια και έχουν γίνει σύγχρονοι σίσυφοι της κοινωνίας. Είναι απίστευτο να είσαι αγρότης και να βλέπεις αυτό που παράγεις να πωλείται πανάκριβα στο σούπερ μάρκετ και να σκέφτεσαι που χάνεται όλο αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

ot.gr